Re: Re: Znalost terénu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Olaf , posláno: 20.5.2010 9:45:57, z adresy: 147.229.216.114

Ano, ve Fryštáku, kde znám i nejstinější zákoutí města, bych nestartoval.

V závodním prostoru ve Zlíně jsem výhodu neměl. A myslím si, že ji nemá ani ten, kdo se zajde vyčůrat za keříček, teda pokud při tom nezkouší, jestli je to do zákrytu rychlejší zprava či zleva. To je totiž to hlavní co na sprintu rozhoduje - volby. Extrémním příkladem je třeba tohle: Sám chodím často trénovat na mapy, které jsem sám dělal a můžu říct, že si tam jako domácí nepřipadám. Jak už to někdo zmínil, člověk nevytváří mapu za běhu, natož aby znal nejvhodnější řešení každého postupu.

Podobně fungují "embarga" na světových akcích. Můžeš se seznámit s prostorem, ale nesmíš testovat volby.

Výsledky zimní ligy na které jsem uvedl odkaz, je JEDINÝ zdokumentovaný vstup do závodního prostoru. A pokud budeš opět dělat závěry jen z něj (jako to většina ráda slepě dělá) a zakážeš všem těmto lidem běžet, tak je to opět rána vedle, kdy poškodíš jen tyhle lidi, ale nezaručíš stejné podmínky závodu, protože stejný počet "nezdokumentovaných" lidí ti unikl. Ty výsledky taky ukazují, že na startu nebyli jen závodníci ZBM a taky startují.

Bohužel po závodech se pak všichni opřou do těch nejúspěšněších. Hlavně potrestat ty, co někoho porazili... Proč se třeba na Benu nedočtu o anylýze mezičasů a výhodě prostředí Ondry Malého? Jak si vůbec dovolil se ve Zlíně ztratit a nevyhrát??? Nebo proč by nemohl startovat Miloš Nykodým, když Karel Fučík v elitě může? Vojta Král zas startoval na dospělých nominačkách v Šumperku. Sám říkal, že to tam zná perfektně a pomohlo mu to? Nezaběhl, bylo ticho, ale kdyby zaběhl...

A mají takový závodníci vůbec výhodu oproti ostatním? Já myslím, že na sprintu je tohle hodně diskutabilní a po pravdě myslím téměř zanedbatelné. Na MS v Trondheimu poběží proti nám i domácí Oysten Kvaal Osterbo, který už v závodních prostorech běžel a v Trondeimu bydlí. Stejně si myslím, že můžu být na závod připravený stejně dobře jako on. Opět vyhrají ti nejlepší a ti poražení se budou jen vymlouvat.







Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)