Re: tedy avizovaný fenomém derniéry šampionátu se nekonal...


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 21.4.2010 9:06:10, z adresy: 147.32.31.193

"Kdo propadl jsou dorostenci, protože ti jsou už dnes systematicky vychováváni jen pro zkrácené, krátké a ty úplně nejkratší tratě. Ostatně úbytek v HD21 jde také na úkor "moderních" trendů u trenérů mládeže - už se tam cpe generace zkácenejch tratí. Pak na to hold už v 21 nemaj."

Sosno, běžel jsi někdy v životě třeba 800m či 1500m ? a jaký byl tvůj čas ?

Obecně bych řekl, že mládež v OB je až na vyjímky pomalá a jedním z důvodů je to, že zde zcela nesmyslně běží propaganda "delší => těžší" (řekl bych, že ji hlavně prosazují ti, co nikdy sami rychle neběhali a museli si to tak vynahrazovat dlouhými běhy, aby si připadali drsně).

Z rychlého závodníka uděláš vytrvalce lehce, opačně to jde o dost hůře.


a to ti říkám jako juniorský mistr světa v rogainingu, dle tvého chybného uvažování nejtěžší OB disciplíny vůbec



>No záleží, jak na to kdo chce nahlížet. Třeba D21 se dostaly na počty z Bzence (2004) a muži v H21 rovněž. Kdo propadl jsou dorostenci, protože ti jsou už dnes systematicky vychováváni jen pro zkrácené, krátké a ty úplně nejkratší tratě. Ostatně úbytek v HD21 jde také na úkor "moderních" trendů u trenérů mládeže - už se tam cpe generace zkácenejch tratí. Pak na to hold už v 21 nemaj. Proč ale rušit mistrovství, kde běží o titul 46 chlapů? A nočák? Není lepší jen proto, že je open. Jo souhlasím s tím, že 300. místo je správný filtr pro DT (osobně vyzkoušeno). Ale pokud má někdo málo závodů, neznamená že na to nemá. V nočáku si to může dokázat. Předpokládán, že DT v Mníšku nakonec bylo pořadatelsky díky připojení oblastních žebříčků ekonomicky soběstačné, což u nočáků je složitější vyčarovat.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)