Re: Re: diskuze o DT a disciplínách v časopise OB - doplněk k rozhovoru s Petrem Hraničkou


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 19.4.2010 12:34:30, z adresy: 147.32.127.213

tady ti Sosno posílám odkazy na přebory oblastí na dlouhé trati ve Švédsku s počty závodníků v hlavní kategorii H21:

Pitea – 2 závodníci v H21
http://oxtract.se/res/3519/

Jarbo – 2 závodníci v H21
http://oxtract.se/res/3526/

Varmland – 3 závodníci
http://oxtract.se/res/4075/

Dalarna – 7 závodníků
http://oxtract.se/res/3318/

Goteborg – 1 závodník v H21


Česko je stále ještě pozadu, propaganda o dlouhých tratích jako o něčem náročném zde jede na plné obrátky, a tak je zde o trochu více zájemců běhat dlouhé a ultradlouhé tratě.


Pro krajana:
příliš tvému příspěvku nerozumím, já se rozhodně skončit nechystám (v sobotu jsem se mimojiné stal vícemistrem na krátké trati již ve druhé oblasti). Skončit jsem se chystal, když jsem měl ze zdejší diskuze pocit, že OB dělají převážně posměvační zlí lidé, až později jsem zjistil, že takových je jen pár.

Pokud ale závodníci nemohou běžet svoji podkategorii např. na národních závodech, či se nemohou nominovat na MČR ve své disciplíně, protože nemají ranking, pak je to opravdu nutí skončit se závodním běháním.

Stejně jako je v hokeji důležité, zda někdo hraje v první pětce a někdo v pětce čtvrté, je v OB důležité, zda běžec běží podkategorii E místo A, či A místo B ve své lepší disciplíně.

Současné soutěže jsou koncipovány tak, aby všichni běhali všechno průměrně, a ti, co nechtějí, tak nemají na výběr, ranking je k tomu nutí.

A to je věčná škoda.



>Rysák je ukázková část soutěžní komise (zdaleka není sám a možná je pořád ta pokrokovější), která rozhoduje o soutěžích a sám je už nejméně 30 let neběhá. Pokud bude soutěžní komise složená z takových pamětníků, nečekejme nějaká osvícená rozhodnutí, natož zachování dlouhé.
>
>Ono to už dávno není o tom, že na nočák či dlouhou se postupuje od okresního přeboru, přes krajský a republikový na celostátní. Nebo jsme tenkrát byli přetížení, když se muselo na mistrovství projít přes 2 DT kvalifikace ve dvou týdnech?. Dnes se na rozdíl od prehistorie běží jeden nočák za rok, jedna DT za rok. Jen s těmi zkrácenými se roztrhl pytel. Co si myslet o oblastním přeboru na klasické trati v H12, který má 2,4 km a o týden později běží mládež "krátkou", která má 2,7 km? ehm... hlavně že máme přeborníky.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)