den závodníkovy svobody


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 2.2.2010 22:04:05, z adresy: 92.241.190.170

>NEBRAŇ SE TOMU, ZAVEDENÍ VÍCE DISCIPLÍN S SEBOU PROSTĚ PŘINESLO SPECIALIZACI. NESOUHLASÍM S
jelikož jsem obdržel upozornění, že jsem měl v minulém příspěvku chybu (MČR v nočním je otevřené), rozhodl jsem se založit stránky "den závodníkovy svobody" (je zde lehká inspirace "dnem daňové svobody" lib. institutu) monitorující, jak jsou jednotlivá MČR v jednotlivých letech co nejvíce přístupná závodníkům:

http://sites.google.com/site/denzavodnikovysvobody/

popřejme si, ať stránky dobře slouží svému účelu..














TVRZENÍM, ŽE TOUR DE SKI JE ZAJÍMAVĚJŠÍ NEŽ MS. SOUTĚŽ
>specializace ve sportech, kde neexistují světové rekordy, je dle mě špatná. Vůbec nelze poznat to, zda je sportovec dobrý proto, že je dobrý, nebo je dobrý proto, že se na disciplínu připravoval více než ostatní vynecháním tréninku na zbytek.
>
>
>DO 55 PRO MUŽE A DELŠÍ TRATĚ HNED NAD TÍM
>55ti minutový závod má dle mě blíže k middlu než ke klasice a DT. Proto považuju tu spodní hranici 65-70 za dobrou, cílem tohoto rankingu je odlišit ty, co už řádnou klasiku neuběhnou od těch, co na ní suveréně závodí. Bohužel zde dochází ke klasickému nešvaru, že se na oblastech vypisují závody, které nejdou nikam zařadit.
>
>
>
>TOTO BY ZNAMENALO V PODSTATĚ SOUTĚŽ, KDE SE DÁ USPĚT "ZA ÚČAST", POKUD LEPŠÍ BĚŽCI VYPADNOU DÍKY NĚJAKÉ ABSENCI. SROVNÁVÁM TO S TÍM, ŽE PŘED ČASEM JSI SÁM PROSAZOVAL, ABY SE ČLOVĚK MOHL SOUSTŘEDIT JEN NA MISTROVSKÉ ZÁVODY A NEMUSEL ABSOLVOVAT HROMADU ZÁVODŮ PO CELÝ ROK.
>Dlouhodobé soutěže by ale měly být za účast, od toho jsou dlouhodobé.
>Narozdíl od MČR, kde má platit “veni vidi vici” ale soutěžní komise na to stále nějak pozapomíná (MČR na DT a v nočním stále není otevřeno zájemcům a je příliš svázáno rankingem).
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>>>"Když soutěžit, tak o ceny!"
>>>
>>>Aljošo, se závody to je jak s partnerkou či partnerem - taky si je člověk nevybírá podle nadutosti jejich portmonky.
>>>
>>>Já myslím, že soutěže, které pro tuto sezónu vypisuji, jsou vynikající a budou mít obrovský úspěch i bez cen.
>>>
>>:o)
>>>
>>>Dlouhodobé soutěže pro jednotlivé disciplíny zde zcela evidentně chyběli a nyní zde jsou rankingy pro sprint, middle, ultravytrvalecké disciplíny (klasika + DT) a noční.
>>>
>>>Zároveň by ale nemělo docházet k situaci, ke které nyní dochází, tedy že běžci vynechávají jednotlivé disciplíny, což dosti zkresluje výsledky v jednotlivých závodech, navíc dobrá výkonost jen v jedné disciplíně zavání "fachidiotismem".
>>>
>>NEBRAŇ SE TOMU, ZAVEDENÍ VÍCE DISCIPLÍN S SEBOU PROSTĚ PŘINESLO SPECIALIZACI - PROTI TOMU UŽ PŘED DESETI LETY PROTESTOVALI BORCI KALIBRU VALSTADA A NEUSPĚLI, PROSADILO SE TO A NA MS TEĎ JEZDÍ VEDLE UNIVERZÁLŮ TYPU HUBMANNA ČI GUEORGIOUA I NĚKTEŘÍ SPECIALISTÉ NA KONKRÉTNÍ DISCIPLÍNY.
>>>
>>>Doufám, že do budoucna opět dojde ke spojení všech disciplín do jednoho závodu, jako se to stalo v případě lyžování, kde TourDeSki je o dost zajímavější závod než MS.
>>>
>>>V OB v ČR to sice již existuje v podobě vícedenních závodů, ale zde díky (prozatimnímu) rekreačnímu pojetí disciplíny obvykle neodpovídají standardům.
>>>
>>NESOUHLASÍM S TVRZENÍM, ŽE TOUR DE SKI JE ZAJÍMAVĚJŠÍ NEŽ MS. SOUTĚŽ, VE KTERÉ PO PŮLCE ZÁVODŮ NĚKDO VEDE A VZÁPĚTÍ ODSTOUPÍ, PROTOŽE SVÉ SILNÉ DISCIPLÍNY UŽ MÁ ZA SEBOU, JE PRACHOBYČEJNÁ ŠAŠKÁRNA. SOUTĚŽ TAKOVÉHO TYPU BY MĚLA OPRAVDU MÍSTO NA VÍCEDENNÍCH ZÁVODECH, ALE NE NA VYŠŠÍ ÚROVNI. BUĎ VRAŤME PRESTIŽ DLOUHODOBÝM POHÁRŮM (AŤ UŽ NA SVĚTOVÉ ČI ČESKÉ ÚROVNI) NEBO SE SOUSTŘEĎME NA MISTROVSTVÍ, ALE NEZAHUŠŤUJME KALENDÁŘ JEŠTĚ TAKOVÝMITO KOČKOPSY. (ABY NEDOŠLO K MÝLCE: NÍŽE UVEDENÉ TROJKOMBINACE KLIDNĚ ANO, ALE JAKO JEDNORÁZOVKY, NEPROVÁZANÉ SE ZAVEDENÝM SYSTÉMEM SOUTĚŽÍ.)
>>>
>>>Obecně bych jako jakýsi ideál viděl právě trojkombinaci middle, sprint + klasická trať, kde vítěz je dán součtem časů + bonusy. V případě více než 3 závodů by pak v sérii mohl být i noční na 60min.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)