Re: Budoucnost superžebříčků, další soutěže pro sezónu 2010, apel na pořadatele,, pozor - novinky ve stylu Tour de Ski !!!!


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 1.2.2010 14:05:43, z adresy: 147.251.34.95

>Takže na co se můžeme v sezóně 2010 těšit:
>
>Mužské rankingy:
>- noční
>- sprint (do 20 minut, pokud delší, pak v závislosti na měřítku mapy)
>- na střední trati (20 – 49 minut)
>- na klasických tratích (68-150 minut)
>- 1měsíční ranking (3 závody v měsíci)
>
>Ženské rankingy:
>- noční
>- sprint (do 20 minut, pokud delší, pak v závislosti na měřítku mapy)
>- na střední trati (20 – 45 minut)
>- na klasických tratích (60-150 minut)
>- 1měsíční ranking (3 závody v měsíci)
>
>Ze struktury rankingů vyplívá i jeden apel na pořadatele – v mužích nestavte tratě do intervalu vítěze 49 – 68min (v ženách pak 45-60), takovýto závod se nepočítá do žádného z rankingu pro jednotlivé disciplíny !
>
NÁPAD POČÍTAT RANKINGY V JEDNOTLIVÝCH DISCIPLÍNÁCH JE DOBRÝ A JAKO DOBRÉ BY MI PŘIŠLO I VYUŽÍVÁNÍ TĚCHTO RANKINGŮ PRO POSTUPY NA MISTROVSTVÍ V JEDNOTLIVÝCH DISCIPLÍNÁCH. MÁM ALE NÁMITKY VE DVOU BODECH:
(1) SPRINT NECH VYLOŽENĚ DO 20 MINUT A DOST. POKUD JE ZÁVOD DELŠÍ, UŽ TO NENÍ SPINT, ALE SPÍŠ KRATŠÍ MIDDLE (TADY BYCH PROSTĚ NEREAGOVAL NA TO, KDYŽ JSOU VE SKALÁCH MIDDLOVÉ ZÁVODY - JAK ČASEM, TAK CHARAKTEREM TRATÍ - A POŘADATEL JE NAZVE SPRINT, JEN ABY LEGALIZOVAL MĚŘÍTKO MAPY).
(2) UDĚLAT DÍRU V ROZMEZÍCH ČASŮ A PAK APELOVAT NA POŘADATELE, ABY NESTAVĚLI TRATĚ TAK A TAK, JE PTÁKOVINA. NA OBLASTNÍCH ZÁVODECH, KDE SE V JEDNÉ KATEGORII SEJDOU ELIŤÁCI SE ŠNEKY, SE BĚŽNĚ STAVÍ ZÁVODY TŘEBA NA HODINU PRO PRVNÍHO ELIŤÁKA, ABY TAM TI POSLEDNÍ NEPOCHCÍPALI... TAKŽE DEJME TOMU STŘEDNÍ TRATĚ DO 45 MINUT PRO ŽENY A DO 55 PRO MUŽE A DELŠÍ TRATĚ HNED NAD TÍM, ALE NE ŽÁDNÝ HIÁT MEZI DISCIPLÍNAMI.
>
>NOVINKA:
>Novinkou příští sezónu je pak spojení závodů do větších celků. Toto spojení bude vždy pro 3 hlavní disciplíny (sprint, middle, klasika), aby se zabránilo tomu, že někdo vynechává nějakou trať či disciplínu !! Pořadí je dáno prostým součtem časů a započtením bonifikací.
>
>1. Tour de Zlín
>14.5. sprint (bojuje se o časové bonusy 1 min, 45s, 30, 10, 10 vteřin)
>15.5. klasická trať
>16.5. middle
>
> 2. Tour (zde je místo pro vaši reklamu)
>22. 5. sprint (bojuje se o časové bonusy 1 min, 45s, 30, 10, 10 vteřin)
>5. 6. krátká trať (BOR)
>6.6. klasická trať (BOR)
>
> 3. Tour (zde je místo pro vaši reklamu)
>3.9. sprint (LTU) (časové bonusy 1min, 45s, 30s, 10, 10)
>11.9. krátká trať (ASU)
>12.9. klasická trať (ASU)
>
>Jeden závod v jedné disciplíně o ničem nevypovídá, z toho důvodu je třeba poměřovat závodníky takto, abychom věděli, kdo jak na tom je.
>(závodníci podkategorií A,B budou začínat kolem určitého (ještě proběhnou propočty podle průměrů na km) místa (a času) v kategorii nad nimi, aby rovněž měli šanci zasáhnout do celkových výsledků).
>
>
>Nejlepší orientační běžec a běžkyně na českém území
>Po sezóně pak proběhne vyhlášení výsledků soutěže o Nejlepšího orientačního běžce a běžkyni na českém území. Výsledek této soutěže je dán součtem výsledných časů ve všech závodech Tour a započtených bonusech.
>
NO TAK TO JE VLASTNĚ JINAK UPRAVENÝ ŽEBŘÍČEK A, AKORÁT BEZ MOŽNOSTI ŠKRTAT ZÁVODY (TAKŽE ČLOVĚK NESMÍ BÝT NEMOCNÝ ČI ZRANĚNÝ NA JEDNU TOUR, JINAK ZTRÁCÍ ŠANCI; PODOBNĚ SI NESMÍ DOVOLIT ANI UPŘEDNOSTNIT V JEDNOM TERMÍNU ZAHRANIČNÍ ZÁVODY - S TÍM ASI DOCELA NARAZÍŠ). TOTO BY ZNAMENALO V PODSTATĚ SOUTĚŽ, KDE SE DÁ USPĚT "ZA ÚČAST", POKUD LEPŠÍ BĚŽCI VYPADNOU DÍKY NĚJAKÉ ABSENCI. SROVNÁVÁM TO S TÍM, ŽE PŘED ČASEM JSI SÁM PROSAZOVAL, ABY SE ČLOVĚK MOHL SOUSTŘEDIT JEN NA MISTROVSKÉ ZÁVODY A NEMUSEL ABSOLVOVAT HROMADU ZÁVODŮ PO CELÝ ROK.
JAKO JEDNOTLIVÉ TOUR JE TO ALE DOCELA DOBRÝ NÁPAD A POKUD TO UDĚLÁŠ I NEZÁVISLE NA SVAZOVÝCH SOUTĚŽÍCH, TAK DRŽÍM PALCE. CO SI VŠAK ROZMYSLI, JE HODNOCENÍ PODLE PROSTÉHO SOUČTU ČASŮ (BONUSY TO NEZACHRÁNÍ). ČASY DOSAHOVANÉ NA SPRINTU, MIDDLU A KLASICE JSOU TAK ROZDÍLNÉ, ŽE LEPŠÍ VĚC NEŽ PROCENTA ČASŮ (TAK JAK SE POČÍTAJÍ ŽEBŘÍČKY) PROSTĚ NEVYMYSLÍŠ. V ZÁSADĚ BY SE DALY POUŽÍT VÝSLEDKY JAKO PRO RANKING, ALE BEZ KOEFICIENTU ZÁVODŮ (TEDY AŤ BODY NEJSOU Z/NE/HODNOCENY NĚCÍ /NE/ÚČASTÍ).



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)