Re: SK


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Likas KSU7849 , posláno: 25.11.2009 9:11:12, z adresy: 81.19.45.6

Děkuji za rychlou a vstřícnou odpověď.

>S KSU jsem vedl tento týden korepondenci o těchto věcech korespondenci, vidím ale, že jim vysvětlení nestačilo, takže pro všechny:
>1. Žádné výběrové řízení na ŽB na rok 2011 nebylo vypsáno. Takže SK nic neporušila. Přidělení dvou dvojzávodů ŽB-Čechy a jednoho závodu ŽB-Morava bez výběrového řízení bylo právě předejito tomu, aby někdo zbytečně nepřipravoval kandidaturu, když P ČSOB při výběru kandidátů na pořádání mezinárodních akcí již přislíbilo tyto závody jako doprovodnou akci významného mezinárodního významu (ME dorostu 2009 resp. závody SP 2011) resp. celostátní vícesportovní akce (Olympiáda dětí a mládeže 2011). Divím se, že se na tímto pozastavuje KSU, když v roce 2005 dostal tento oddíl bez výběrového řízení přidělené pořádání dvou závodů ŽB-Morava při ME dorostu.

O korespondenci nevím, takže to se omlouvám. Nediví se KSU, ale já osobně a to ne kvůli tomu, že ty závody byli přideleny a komu (to je naprosto logické), ale že informace o tom přišla až současně s výsledky 1.kola. A informace o tom, že předsednictvo o toto rozhodnutí žádá SK, ještě později. Jestliže je tato informace známá dlouho dopředu, tak by o ní vedení mohlo informovat co nejdříve, protože příprava kandidatury je otázka obvykle několika měsíců.


>2. SK vybere pořadatele hlasováním (což je rozhodně demokratické). O přidělení závodů hlasuje 14 členů SK. A své důvody proč ano a proč ne, nikomu nesděluje. Ale u M ČR ŠaD 2011 (KSU) to bylo jednoznačné - pro 1. kolo nedostatečná náročnost terénu a jeho vhodnost pro vrcholový závod v OB, což potvrdili členové SK, kteří se byli v daném terénu podívat.

Tak z tohoto jsem upřímně řečeno v rozpacích. Je jistě dobře, když se členové SK osobně angažují v zajištění kvalitních závodů, ale přijde unfair neinformovat kandidátský subjekt, že se do terénu chystá posudková komise. Zástupci našeho oddílu by jistě rádi členům SK na místě v terénu nastínili koncepci tratí a ukázali zásadní místa mapy, které tito členové SK mohli lehce minout. Takto by se jistě vhodnost terénu posoudila objektivněji.
Snad nejsem příliš smělý, když se zeptám kteří že členové SK navštívili tento terén a jestli je to běžná praxe u všech kandidatur v nikdy nemapovaných prostorách.
Pro nás z toho jako poučení vyplývá zřejmě lépe připravit prezentaci daného prostoru, když těžko můžeme při hlasování oponovat členům SK, kteří se byli v terénu podívat.


>Zdraví
>Petr Klimpl
>
S přátelským pozdravem Likas KSU7849



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)