Chápu nechápu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Mára Petřivalský , posláno: 4.10.2009 23:31:50, z adresy: 88.146.167.44

Kdysi dávno jsem se zařekl, po jedné nechutné diskuzi na BENu, že sem už nikdy psát nebudu, ale dnes jsem se po malém zaváhání rozhodl toto porušit. Netýká se to až tak prvního rozhodnutí disciplinární komise - tam, pokud vím o zakulisí problému, šlo také o to, že podvodník Plamínek otevřel bránu i pro další závodníky, kteří pak vědomě či nevědomě porušili pravidla či fair play ve zmíněném závodě. Ale nemohlo mě ponechat klidným napomenutí disciplinární komise Petru Hynkovi v souvislosti se štafetami v Moravské Třebové. Peťa Hynek, kromě neskutečného výkonu při spolupořádání závodů na Hané a okolí za posledních x-let od oblasťáků až po slavné MS2008, je pro mě jeden z nejslušnějších a nejpoctivejších osob v prostředí českého OB. Bohužel je to starý dobrák, který dobrovolně nasazuje kůži ve funkci stavitele tratí nebo hlavního rozhodčího (případně obojího, když je potřeba), na závodech pořádaný svými "kamarády", kterým titulovaní rozhodčí v oddíle chybí. Nechápu, proč komise ve svém pojednání nepopisuje přímo, o co vlastně šlo - jestli se nepletu, bouřlivou diskuzi o tomto připadu mělo i předsednictvo ČSOB - a to, že pořadatelé (zajisté s vědomím ředitele závodu) vyměnili špatnou závodní mapu Petra Losmana za mapu se správnou variantou farsty v oddílovém sáčku. Chápu, že komise nemusí věřit, na rozdíl ode mě, že hlavní rozhodčí o tom třeba vůbec nevěděl, ale naopak nechápu, proč komise laskavě nevyšetřila celou kauzu do konce s postihem všech viníků. Co na tom nejvíc nechápu, že jsi Aljošo takový kkt, který o všem moc dobře ví, od té výměny mapy až po vedení disciplinárky vůči Peťovi, a ani se ho slovem nezastaneš - třikrát fuj a hanba! A už vůbec nechápu, že takovým lidem soutěžní komise s klidem obnoví licenci R1 ...
Mára
STE6907

P.S. A ještě řečničká otázka na závěr - na webu ČSOB si můžeme přečíst zavěry komise č.1 a č.3 - copak tajemného se asi skrývá pod závěrem č.2?

>Nechápu ani jeden ze dvou výroků Disciplinární rady. Podle mého byla nucena řešit to, co vůbec řešit neměla! Pokud je k tomu tlačena, pak ji lituji. Pokud si Plamínek ve Štenberku nepovoleně zkrátil trasu měl být jednoznačně disk. Pokud se tak nestalo nebo nestačilo se stát, pak má místo toho dostat flastr?! To je velmi zajímavý precedens. Prosím moc prosím pořadatele, aby mne nikdy neopoměli disknout, pokud zhřeším, vynechám kontrolu apod.
>
>Další pochybení tentokrát pořadatele štafet je také kuriozní. V protokolu o závodě není nic! Výsledky platí. Protest v termínu nebyl podán. Ale je tu opět flastr. Já bych tady spíše viděl postihnutí ze strany komise rozhodčích - tedy odebrání licence, ale napomenutí za fair play. Proč?
>
>No jinak je to kuriózní. Výsledky v obouch případech platí. A pokud se to někomu nelíbí, vždyť jsme rozdali flastry v podobě napomenutí. Bafící, bafíci občas více rozumu.
>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)