Re: Re: Re: Re: Re: Ranking v nasledujicich mesicich


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 12.7.2009 13:22:21, z adresy: 81.208.84.207

"Pokud mi bude stačit jezdit na méně závodů, tak to tak prostě udělám"

- to je to, na co jsem celou dobu upozorňoval, a sice míchání několika typově zcela odlišných soutěží do sebe díky tomu, že se do všech nasazuje víceméně jen přes ranking

méně závodů má stačit na to, abych mohl (píšu já, myslím kdokoli) běžet MČR, což je jednorázová akce a v IDEÁLNÍM případě by zde měl mít právo startu kdokoli, zvláště když je kvalifikace. MČR nemá být závodem za odměnu, MČR má být cílem přípravy pro většinu běžců a až na něm se rozdají karty, kdo jak na tom je.


Naopak dlouhodobá soutěž typu Český pohár je o něčem jiném a nasazování do ní může být i podle rankingu s 10 závody a rok zpět (i když si myslím, že by věci vcelku prospělo, kdyby se nasazovalo podle těch rankingů za 6 měsíců pro jednotlivé disciplíny).

Nemyslím si, ež je správné někoho nutit, aby kvůli MČR absolvoval 10 (v realitě pak 15-20) rankingovcýh závodů. Na absolvování kvanta závodů má lákat kvalitní dlouhodobá soutěž (či soutěže v jednotlivých disciplínách), nikoli podmínka účasti na MČR.

Apoštolem soutěžního nihilismu jsem se pravděpodobně stal, v současné chvíli navíc trpím spíše ložnicovým syndromem "40 minut a dost", kdy mě hledání kontrol přestane po této době bavit a závody tak vzdávám.


Pro Picco:
úplně naivní představa to není, běh je komplexnější sport oproti jízdě na kole (i když paltí více pro silnici než pro horské kolo). I proto se trénink dá lépe skloubit s něčím jiným.

Navíc kolo není tolik náročné na životosprávu, neb některé jednorázové klasiky (např. paříž-Roubeaix) (nutno podoktnouti bez kopců) jsou schopni vyhrát jezdci s evidentní nadváhou prostě tím, že to urvou silou v nohách a zbytek na tom kole nějak uvezou.



>Jiří, nedá mi to a znovu zareaguji. Tvé poslední příspěvky ve mně totiž vzbudily pocit, že nečteš jenom cizí reakce, ale i své vlastní výtvory.
>
>Stále se utkvěle držíš své představy, že OB se žene do záhuby a spasí jej pouze kvalitní soutěže, jež budou samozřejmě vycházet pouze z tvých návrhů. Ale není efekt některých z nich právě opačný? Nedojde právě jejich vinou k tomu, před čím se tady neustále snažíš varovat?
>
>Pokud mi bude stačit jezdit na méně závodů, tak to tak prostě udělám, i když je dosud objíždím vcelku poctivě. Tím se nám nejen krásně sníží počet běžců na jednotlivých závodech, ale samozřejmě i počet závodů, na nichž se sejde skutečná špička. Výsledek je nasnadě: tyto závody budou mít ještě nižší vypovídající hodnotu, než mají dnes. A já se budu moci na veškeré závodění s klidným svědomím vykašlat.
>
>Nejsi náhodou apoštolem soutěžního nihilismu ty sám?




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)