Re: Re: Re: Re: Re: Je to vůbec orienťák


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: digo , posláno: 10.5.2009 18:43:45, z adresy: 88.103.10.252

>>nevím, jestli se díky venčení pejska dá být mistrem republiky (či světa) ve sprintu. Ale efektivním (tedy rychlostním a silovým) tréninkem na 20-30 minut zátěže denně na sídlišti rozhodně jo.
>>
>>Možná jsem to měl napsat jinak - jsou sporty, které si stále zachovávají kouzlo v tom, že v nich může uspět člověk jen z domácí přípravy, např. atletika, box, plavání bez nejaké velké náročnosti na vybavení.
>>
>>A orientační běh má díky sprintu nyní rovněž takovou disciplínu, jelikož sprintová technika není tolik náročná jako lesní. Z toho důvodu je pro mě např. na MS sprint nejzajímavější disciplínou, jelikož zde mají o dost větší šanci uspět běžci z OB chudých národů.
>>
>>A podobně se můžeme podívat i na MČR ve sprintu. Je zde vcelku dost běžců, co v lesních disciplínách už nikdy nic kloudného nepředvede, ale efektivním tréninkem na sprintu uspět mohou.
>>
>>Bohužel jim v tom současný systém uzavřených sprintových soutěží brání.
>>
>>
>>Jinak proti cizím názorům nic nemám, pokud jsou podepřeny argumenty (resp. názor neexistuje, existuje pouze argument).
>>
>>
>>>A čím že si to zaslouží? Hoch co chodí venčit psa kolem baráku, aby porazil běžce co se zodpovědně připravuje a po práci se dotlačí jít si trochu zaběhat. Mně to moc spravedlivé nepřijde. Ale tuto mou odlišnost v názorech mi asi nebudeš tolerovat co?
>>>
>>>
>>>>Ale cílem bylo upozornit na jeden aspekt sprintu, na který se rádo zapomíná, a sice že jde o nejvíce spravedlivou disciplínu s ohledem na "podmínky přípravy".
>>>>
>>>>Pokud se podíváme na světové závody, kde je vše tak trochu víc patrné než na domácích kolbištích, pak vidíme díky přetechnizování middlu nutnost nabíhat kvanta a kvanta kontrol v relevantních terénech.
>>>>Trénink na klasiku je svoji náročností pak spíše pro profi či semiprofi sportovce.
>>>>
>>>>Ale sprint tahle vnější omezení vůbec nemá, může v něm uspět jak chuďas, který doma po práci běhá kolem baráku, tak profi sportovec.
>>>>
>>>>a to je důvod, proč je sprint nejlepší disciplínou. To, zda daný běžec uspěje či nikoli, závisí jen a jen na daném běžci.
>>>>
>>>>Sprint tak stále ještě nese plamen poselství o vítězství spravedlnosti.
>>>>
>>>>Ale díky současným sprintovým soutěžím tento plamen pomalu dohořívá.
>>>>
>>>>
>>>>>kde tolik nerozhoduje časově a finančně náročná mapová příprava a trénink v lese
>>>>>
>>>>>Když to čtu - Je tedy sprint vůbec orienťák?
>>>>
>>>
>>
>Svatá prostoto! Plavu ve vaně, sprintuju na tramvaj a boxuju se s vnukama -že bych se přihlásil na nějaké MS?




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)