částečný souhlas


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 2.5.2009 23:25:20, z adresy: 94.113.46.127

Budu se snažit o stručnost...

>Pravidla plati, ...
Platnost nezpochybňuji, je pravda i to, že naše názory se v téhle věci liší. Podle mého by mělo označení odpovídat obsahu toho, co označuje; každé jiné označení je zbytečně matoucí. Možná jsem to neměl vytahovat tady, ale otázka, k čemu je vlastně ISSOM, je docela k tématu.

>Navic opet jde podle meho o docela provarene a mezi orientaky zname tema...
Toho si na druhou stranu mohl být vědom i pořadatel. Čímž ho nechci odsuzovat za to, že podcenil "vynalézavost" některých závodníků.

>To ze je v mapovem klici zahrnuta i "pravidlova" otazka diskvalifikace (z cehoz ja vubec radost nemam) je problem dany tim, ze Mapova rada pristoupila k ceskym verzim techto dokumentu pouze jako k doslovnemu prekladu, ackoliv struktura radu IOF a CSOB je pomerne dost odlisna.
Myslím, že chybu tady udělala mapová komise IOF. Ten zákaz je v pravidlech pro závody IOF a v ISSOM ho nějaký horlivec zopakoval, aby na něj upozornil, ale platí JEN to, co je v pravidlech.
I v případě ČSOB je třeba to brát tak, že všechno, co se týká tvorby map, je v ISOM a ISSOM a nikde jinde, zatímco všechno, co se týká sportovně-technické stránky provozování orienťáku, je v pravidlech (a v soutěžních řádech, rozpisech a pokynech) a NIKDE JINDE. Pokud připustíme výjimku, museli by všichni studovat naprosto všechny předpisy včetně třeba soutisku barev, protože KDEKOLI by na ně mohla číhat hrozba diskvalifikace.

>To, ze v Pravidlech se konkretne na problem prekonavani "zakazanych znacek" nikde neodvolavame bylo zase dano (po delsich diskuzich) tim, ze je to v mnoha pripadech (napriklad pole) vec individualni mistne i casove a ze poradatel v Pokynech k zavodu musi urcit co se smi a co se nesmi. Navic v dobe vydani Pravidel bohuzel platil jiny ISSOM, ktery psal, ze tuto problematiku resi dokumenty CSOB...
S tím vším souhlasím.

>...takze plati vsechny zakazy z ISSOMu bez moznosti uprav. Pro kazdeho poradatele je pak mnohem lepsi, pokud dela Pokyny poradne a radsi v nich zopakuje notoricky zname veci opredene ruznorodymi vyklady, usetri si tim pak spoustu diskuzi.
S tím bych nesouhlasil a trval na tom, že ISSOM se vztahuje jen na tvorbu map. Podle mého by tedy pořadatel v tomto případě neměl "upozorňovat", ale přímo stanovit zákaz.

>Mozna ze stav nasich dokumentu na kterych jsem se podilel neni dokonaly, ale ja jsem proste jenom amater ktery nikdy s pravnicinou nic nemel, praci v soutezni komisi OB delam dobrovolne, zadarmo a ve svem volnem case, ktereho neni mnoho.
Sorry, nechtěl jsem se Tě zase tak dotknout. Chyby děláme nepochybně všichni. Samozřejmě i já jsem amatér a dělám zadarmo. S připomínkami k pravidlům a k disciplinárnímu řádu jsem si té práce dal docela dost; v prvním případě šlo pod stůl asi 60 % mé práce, v druhém nejméně 90 %. Jistě si nemyslím, že mám vždycky sto-pro pravdu, ale přece jen - při takovém skóre bych měl důvod si stěžovat spíš já - :) .

>Cim dal vic me ale tihle "vychcani pravnici" co do vsech dokumentu rejpou, serou, orientacni beh je SPORT, volnocasova aktivita do ktere nikdo nikoho nenuti (jsme preci dobrovolne sdruzeni) a kazdy by se pri jeho provozovani mel ridit predevsim zasadami fair-play a pak teprve predpisy a dokumenty.
Právník nejsem, takže to na sebe nevztahuji - :) . Orientační běh je SPORT, takže mě zase serou ti, co do SPORTOVNĚ-TECHNICKÝCH předpisů tlačí "dodržování zákonů" a "řešení" obchodních sporů. Na druhou stranu těžko vylepšíme předpisy jinak než tím, že v nich budeme vyhledávat nedostatky. Hm, moc stručný jsem nebyl... Pokud ještě něco máš, napiš tedy e-mail.

Zdraví Honza



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)