?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 22.12.2008 13:50:04, z adresy: 213.192.60.44

Ten argument byl jinak. Odečti stému závodníkovi oněch 20%. Rozhodně z nominace na MČR nevypadne ;-)


>Vzhledem k tomu, že v současné době určuje kdo na MČR patří a nepatří velmi pofidérní ranking (schválně si udělej experiment, odečti si ze svých bodů 20% a koukni se, kam jsi se posunul,, těch 20% je sice extrémní příklad, ale pro ilustraci stačí), tak jde o velmi zvláštní exkluzivitu.
>
>Ano, 200 běžců nepřijede (někomu se to nehodí, někdo je nemocný, někdo je pryč), čili nechápu, jak pořadateli uškodí 30 běžců navíc (kteří se navíc rekrutují z H21 a potažmo D21, tedy skupina s velkou peněženkou, co rozhýbe ještě více ekonomiku závodů svým stravováním a vůbec).
>Já pořád nechápu, kde berete, co to bude za špatné běžce. Alespoň z Vysočiny se nominují vcelku solidní běžci.
>
>
>
>
>>Dobře to chápeš. Chátra a sportovní lůza nemá na MČR co dělat. Akorát nevím, jak dopředu určíš, kdo nemá na B finále :-D
>>
>>A víš, proč není ani 200 lidí na startovce? Protože jich může jet maximálně 200. A stačí když někdo onemocní nebo nechce jet a hned jich není celých 200. Kdyby byla kvalifikace otevřena pro neomezený počet závodníků, musel by pořadatel počítat i s variantou, že se mu tam dostaví všichni, co jsou v rankingu a ještě nějací, co v něm ani nejsou.
>>
>>MČR je výdělečné i při současném systému a mapy se zaplatí. Kdyby nebylo, tak ho nikdo nepořádá.
>>
>>
>>>tak zrovna letos, pokud bych věděl, že jsem postoupil z oblasti, by jsi měl hned jednoho potenciálního běžce do A finále.
>>>Příští rok to zas může být někdo jiný, kdo je např. letos pryč či zraněný (já znám takové 2 - velmi dobří běžci, jeden zraněný, druhý v cizině).
>>>Osobně mi to je vcelku jedno, kdo tam postupí či nepostoupí z oblasti, důležité je, že přibude možnost se nominovat, aniž bych musel absolvovat rankingové martyrium.
>>>
>>>Staroušovi:
>>>pokud bych to přehnal a pokračoval v tvé argumentaci, tak na MČR nemá běhat nikdo, kdo si nevyběhne alespoň B finále.
>>>
>>>
>>>Předpokládám, že současný systém "Velkého MČR" se dělá proto, aby se to pro pořadatele stalo trochu "lukrativnější" záležitostí a vybral více peněz na startovném, aby se zaplatila mapa apod.
>>>
>>>To, zda mu přibude práce s jedním finále navíc, mi není vůbec jasné, v současné době z té 200ky nepřijede nikdy plný počet a není mi tedy jasné, co by chudák dělal, kdyby přijeli všichni.
>>>
>>>
>>>>I těch 30 - 40 závodníků je další finále navíc. Btw. koukni se, jak dopadají ti, co jsou nominováni z oblastního přeboru. Dopadli by ty 3 - 4 další výrazně lépe? Nebo by skončili ve finále E či F?
>>>>
>>>>>původně jsem navrhoval, aby startovat mohl každý, nyní se spokojím s 3-4 místy z oblasti. Zdá se Ti to jako velký nárůst počtu závodníků ? Mě osobně nikoli (do teď jsem navíc předpokládal, že u OB závodů platí vcelku velké úspory z rozsahu, tedy když mám mapu a kvalitní zázemí a tratě, víceménně je mi jedno (resp. je to plus), zda přijede 1100 či 1200 závodníků). Zde půjde nárůst o cca 30-40 běžců, kteří si svůj postup férově vyběhli.
>>>>>
>>>>>Dál - rozhodně bych ty běžce, co se nominují z oblastí, nepodceňoval, půjde namlich o:
>>>>>- běžce z 200. - 300. místa, tedy těsně za těmi, co nepostoupili
>>>>>- běžce, co mají málo závodů, a proto se nenominovali z rankingu
>>>>>
>>>>>Cílem by nemělo být nominovat se na MČR a zde si vybíhat body, ale zaběhnout nějaké umístění na MČR.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>>Když je tak dobrej, ten co má rodinu, práci nebo něco jinýho, tak si to jistě vyběhne na oblastním přeboru - když chci na MČR, tak bych měl být schopen něco obětovat. Když se to nepovede na oblastním přeboru, tak si zažádá o divokou kartu - jestli je fakt tak dobrej, tak mu ji jistě dají. Ikdyž si osobně myslím, že člověk s pracovními povinnostmi nebo zatěžkaný rodinou bude rád za jakýkoliv závod OB a nebude řešit, jestli běží oblastňák či MČR (ale je to jen můj názor).
>>>>>>Proč má být MČŘ uzavřené pro 200 startujících?
>>>>>>Už tak se v lese pohybuje dost závodníků - přes 1100 (tuším, že 1080 bylo na posledním MČR na klasice bez kategorií P) a je to závod jen pro ty nejlepší - a to jsi myslím psal i ty. Kdo není tak dobrej, ale rád si zaběhne v pěkném terénu na dobré mapě dobře připravený závod, tak pro toho jsou kategorie P a je o ně dost zájem.
>>>>>>Čím víc závodníků bude běhat v kategoriích HD21, tak bude potřeba mít připravenou ještě jednu farstu při kvalifikaci (jde o to, že občas je těžké postavit 3 farsty tak, aby nikdo proti tomu nepodal protest a závodníci neběželi spolu, zkus to u 4 nebo 5). Pokud to nerozfarstuješ, tak budeš mít v lese dálnice jako na Šajtavě a startovní časy se protáhnou tak, že všichni budou nadávat, že musí čekat (na start nebo na někoho z auta). Uzavřenost tím prospěje jak organizátorům, tak i závodníkům - dostat se na MČR je pro slabší závodníky už docela dobrá meta při tréninku. Btw. jsi si úplně jistý, že všichni by toužili ject na MČR na klasice a běžet D finále (nebo E a F finále), kdyby se to uvolnilo pro všechny? Já se svými mizernými výsledky jsem spokojen v kategorii P6, ikdyž nepopírám, že jestliže to úplně otevřeš, tak bych se hlásil do H21 - je z toho přeci ranking ne?
>>>>>>
>>>>>>>"A i kdyby se jedno, dvě vyskytlo, tak je to pouze výjimka, která nemusí být na 250. místě, ale třeba na 700."
>>>>>>>
>>>>>>>mluvíme zde typově o 2 nespravedlnostech:
>>>>>>>- běžci na rozhraní, kteří se na MČR nedostanou jen proto, že běhají slabší oblasti a tak část jejich závodů je silně podhodnocena.Tito běžci velmi pravděpodobně nebudou v A či B finále, ale komu to vadí. Osobně nevidím rozdíl snažit se být 70. a snažit se být první, prostě jsme si stanovil cíl a za ním jsem si šel.
>>>>>>>
>>>>>>>- běžci, kteří z jakéhosi důvodu mají málo kvalitních závodů (studium v zahraničí, práce, rodina), ale jinak, pokud by se rozhodli, že si MČR zaběhnou, po 1-2 měsícech tréninku by se do A či B finále dostali
>>>>>>>
>>>>>>>Mrzí mě, že jste zatím neuvedli, komu uzavřené MČR prospěje, když je počet startujících menší než 200. Jedinou odpověď jsem nezískal zde, ale majlem, s tím, že dotace na činnost je největší pokud je jakoby co největší počet nom. závodů - 10. Ale zde bych předpokládal, že pokud je možnost nominace z oblasti pro jednoho závodníka, pak i možnost nominace pro např. 4 běžce z oblasti tuto dotaci neovlivní.
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)