Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MČR ve Vizovicich 2007 - vypocet zkresleni - zeny (a otazky k zamysleni)


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kuba z VjČ , posláno: 21.12.2008 18:35:53, z adresy: 88.103.248.27

Tak nejdřív přijď s pořádným rankingem, který by skutečně odpovídal formě za poslední měsíc a byl zároveň i dlouhodobou soutěží, aby se nepočítal jen 30 dní před nějakým mistrovstvím. Pak teprve můžeš přijít s požadavkem, aby se nominovalo z rankingu. Nejsem matematik ani statistik, ale přijde mi, že současný ranking je rozumný kompromis a vyhovuje mi. Jsem si ale vědom, že podle něj nelze dělat třízení do finále na MČR.

>Nepopírám to, jen říkám, že alespoň u mě nadšení z toho, že když by bylo MČR přesně tak, jak má být dle definic disciplín - 1 denní závod na 90´ - převáží ostatní mé návrhy a prostě bych měl motivaci být v rankingu na takovém místě, abych se na MČR nominoval do A finále.
>
>>Ano, krásně tím popíráš, že MČR mají běžet ty, co mají aktuálně nejlepší formu. Proč dělat MČR dvojdenní? Kvalifikace roztřídí závodní pole na ty, co na to mají a na zbytek. Je to docela dobré, protože pomalejší běžci neovlivní výsledky alitních - vzpoměňme si, jak se tu vloni propírala účast některých oddílů mimo soutěž na MČR družstev. Pozitivní je to i pro média, který můžou přiject jen finále elity a ne čekat, až přiběhnou úplně všichni. Proč na 60´? Jaký parametry by měla mít trať, aby nedělní vítěz to běžel 90´? Jak dobře by to přežili běžci C nebo D finále? Myslím, že 60 minut pro rozhodnutí, kdo jak dobře poběží finále je dostačující...
>>
>>>Mistrovstvi ma dva dny, ale klasika je definována jako jednodenní závod na 90´, čili proto jsem to zde otevřel, že by alespoň MČR mohlo být podle pravidel. A nemyslím si, že by to muselo mít tak malý vliv, zvláště u hůře trénovaných běžců (tedy těch co dříve hodně trénovali a a nyní už jen tak objíždějí či ani to, z okolí např. Mára) může být velký rozdíl mezi výkonem v So a výkonem v neděli, což potencielně může zkreslit výsledky (i medajle, letos největší chyby byly v závěrečném pytlíku).
>>>
>>>Sice tím částečně popírám své předešlé návrhy, ale vždy je něco za něco.
>>>
>>>ohledně přesného vyčislení, jakou roli hraje únava, si nedělám žádné iluze, ale zajímavé třeba je, že z mých 2 analýz plyne, že u žen je ten rozdíl o dost větší než u mužů, což jsem předpověděl. Uvidíme jak D20, kde by to mělo být největší.
>>>
>>>>Podle me, ztrata diky obtiznosti trati a hlavne delce (8 km ku nedelnim 13,5 km) rozhodne neroste linearne, kdyz k tomu pridas, ze ti nejlepsi muzou oproti kvalifikaci citelne zrychlit, tak ta unava nemusi dat vic nez 5?-10?%.
>>>>
>>>>A nakonec to hlavni - z daneho souboru dat to nemuzes nijak prokazat. A i pokud by se ti to nedejboze na urcite hladine pravdepodobnosti prokazat podarilo, budes mit problem urcit do jake miry je tento efekt negativni. Mistrovsti ma dva dny a regenerace je jeho soucasti, myslim ze kolikrat tu poukazujes na mnohem nespravedlivejsi veci a tato vudci nim skoro nestoji za zminku. K tomu chtit kvuli necemu neprokazetelnemu menit system mistrovstvi mi prijde jednak beznadejne, jednak zbytecne.
>>>>
>>>>>jako u minulých - tedy beru výslednou ztrátu v sobotu, nedělní ztrátu (ztráta na nejlepší mezičas) po stejné době jako sobota. Pokud to správně interpetuju, tak v neděli je v průměru ztráta o 30% větší po stejné délce (časově) závodu.
>>>>>
>>>>>Navýšení zde je dle mě z těchto faktorů:
>>>>>- v sobotu jde o semifinále, kde některé rozběhy mohou být pomalejší, jiné tratě atd., čili by tito běžci měli větší ztrátu již v sobotu)
>>>>>- těžší trať
>>>>>- únava (kterou já považuji za hlavní faktor, resp. za faktor, který by vůbec ve vrcholném podniku českého OB neměl hrát roli)
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>>Můžu se zeptat na způsob výpočtu?
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)