Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MČR ve sprintu - drobná úprava pravidel startu, která nikomu neuškodí, ale všem pomůže


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 19.12.2008 1:23:58, z adresy: 78.128.168.239

me navrhy vetsinu nemaji, ale proc by ji meli mit ?

Pri kazde zmene existuje odpor
Vetsine jsou souteze jedno a podridi se
me navrhy v nejake podobe jinde funguji a jsou vcelku normalnimi vecmi (vyjma tedy fiktivnich bezcu, ale zde doslo k zmateni pojmu)

Ja osobne jsem chtel vyvolat diskuzi, kam by lide napsali, co si o soutezich mysli, nejake zmeny apod. Bohuzel se na to nabalilo tolik balastu (ktery byl vcelku zabavny), ze se tento vyznam zcela ztratil.

Za moznosti startu kazdeho na MCR ve sprintu si stojim, pri soucasne urovni startovniho pole by kdokoli, kdo by 2-3 mesice tocil petistovky, mohl obstojne zde bezet a soucasny system to neumoznuje.


>Jestli si na to, že jsou běžci línější přišel z časů vítězů za poslednách x-let, tak si myslím, že se to takhle srovnávat moc nedá. Přeci jen je tu určitý vývoj, např. přesnost mapy, SI a s tím i stavba tratí, možná i dresy, boty a buzoly na to můžou mít tak trochu vliv, ale každopádně bych z vývoje časů neměřil lenost. Jestli jsi tu lenost mšřil jinak, tak mě nenapadá jak... Lenost a závodivost - no můžeš přeci být líný trénovat a před divákama ze sebe dáš všechno - tohle by mohlo být trochu ošemetný, ikdyž by se s tím s přihmouřeným okem dalo souhlasit. Ale rozhodně se z toho nedá usuzovat, že soutěže jsou špatná. Mimochodem jak rád by člověk nakopal stavitelovi prdel, když zašije kontrolu do jámy v hustníku, kde to vůbec nesedí a po patnácti minutovém úmorném hledání tě doběhne borec, co startoval 6 minut za tebou? Škoda, že není ten stavitel po ruce, že? Anebo slyšel jsi, jak řve Martin Škorpil v lese, když se mu moc nedaří? Myslím, že co se týče bojovnosti nejsme za ostatnmi sporty vůbec pozadu. Stačí se podívat na to, jak má pořádný orienťák poškrábaný nohy a ruce a srovnat to s nafilmovanými pády fotbalistů... A závěrem, rozhodně si nemyslí, že mají tvé návrhy drtinovou většinu. Ikdyž na ben chodí jen zlomek orientačních běžců, tak je dosti různorodý a většinou se tu stavěl proti tvým návrhům.
>
>>jistotu beru v tom, že jsou běžci línější, čili je asi už tolik nebaví závodit, čili je asi něco špatně se soutěžemi. Zatímco se hokejista v krajském přeboru popere o každý bodík (a můj kamarád se jednou dokonce porval ve fotbalový kolejní lize kvůli špatně udělenýmu autu), OB běžec nemá zač bojovat, neb zdejší soutěž nefunguje správně.
>>
>>>Přesto jsi ale neodpověděl na otázku skrytou v mém příspěvku. Napíšu ji tedy jasněni: Kde bereš tu jistotu, že s tebou souhlasí většina orienťáků???
>>>
>>>>od pivní sklenice je to pěkné (já jsem proti svým návrhům asi po 3 pivech a 3 panácích, po 5 pivech a 4 panácích po 2členných štafetách ani neštěknu a navrhuji jen 6 členné)
>>>>
>>>>Ale už jsem to sem psal, úroveň běžců klesá, počet kvalitních běžců (stejně jako kvalitních intelektuálů ve společnosti) klesá a já jsem navrhoval změny, jelikož jsme jako jeden z faktorů viděl nezáživné soutěže, ve kterých není stanoveno, kdy se má závodit
>>>>
>>>>
>>>>Osobně jsem rád, že se zde zvedl takový odpor, ale
>>>>
>>>>>Počkej, to je docela dobrá námitka. Párkrát jsem ti již vytíkal, že píšeš, souhlasí se mnou většina orienťáků - a pokud tím nemyslíš většina té hrstky, které jsem se ptal v hospodě, tak by bylo dobré tohle nějak trochu rozvinout a prokázat. Co já tak koukám - rozhodně nedělám žádný průzkum a spíš se ptám v té hospodě, tak téměř všichni z té hrstky, jsou proti tvým návrhům.
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)