Re: Nahrál jsem to na Mapník


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rysák , posláno: 28.11.2008 0:37:32, z adresy: 94.112.134.114

Docela zajímavá diskuze... Přiznám se že jsem autorem současného loga ČSOB a klidně i budu souhlasit, že po 15ti letech by nějaká změna nebyla na škodu, spíš než pro výměnu bych ale spíš byl pro modernizaci, danou jak vývojem grafiky (jak se asi takové logo tvořilo v roce 1993? co myslíte?) tak strukturou svazu (tehdy byl LOB nazýván některými činovníky jako padisciplína a MTBO ještě nevzniklo...).

Sosnův expert má bohužel (nebo bohudík?) naprostou pravdu a požadavky na současná loga jsou přesně jak píše: jednoduchá, zmenšitelná (jak by asi Jiřinovo logo vypadalo zmenšené na rozměr ikony do prohlížeče 16x16pix?), variabilní (s textem ve variantě pod i vedle, bez textu, logo bez textu pak může mít výhodu při změnách názvů organizace), variantně černobílá. Text v logu mi vždycky přijde jako nějaká berlička, když není nápad na vyjádření záměru grafikou (=kritika mne samotného). Můj favorit mezi logy ostatních federací je to francouzské, je krásně dynamické, jen kdyby třeba mělo místo panáčka lampion?

Jako naše symboly bych opět volil skoro to samé, strom (u ostatních log velice zřídka, srandovní je ten kaktus u ISR), lampion a místo panáka dnes spíš střelku kompasu, ačkoliv je mnoho jiných federací, kde jim panák v logu zjevně nevadí (mimo jiné i v současném logu ČSOB je záměrně jakási šipka směrem k lampionu, jen si toho málokdo všimne). Tolik těch symbolů zase není, aby se to nedalo skombinovat. V barevnosti CZ loga by se pak možná dalo i nějak využít příbuznosti barev lampionu a CZ vlajky?

Pro další příklady log si pak můžeme probrowsit stránky našich O-klubů, případně stránky jiných sportovních sdružení, inspirace je tu dost.

A ještě jedna technická poznámka: případný "rebranding" našeho svazu jistě nebude nějak extrémně složitá a nákladná záležitost, přesto si jako tvůrce mnohých svazových dokumentů neumím představit, že by se značka měnila v polovině sezóny (stejně jako např. název). Pokud se nyní na VH schválí jiný název, nějaký čas potrvá jeho registrace (změna stanov ap.), pak nějaký čas zabere případná soutěž o nové logo (pokud nový název nebude mít stejnou zkratku) a nový rok je přitom za dveřmi. Změny klidně ano, ale rozvážně, dejme tomu ke konci roku 2009.

s úctou
Rysák
(OSN - neregistrovaný)


>K těm sebraným logům. Já jsem se v práci mihl u tvorby loga pro jakousi sw službu. Nakonec logo navrhl jeden zahraniční :-) expert, který vždy na prezentacích více než rozborem problému se blýskl nějakou grafickou pitominkou.
>
>A ten expert poučoval, jak má podle oficiálnách požadavků logo vypadat. Žádný nápis, žádná jemná grafika, žádné konkrétní obrázky, viditelné stejně působivě v různých velikostech. Možná někdo bude tyto požadavky přesně znát, já jen koukám, že přesně podle těch požadavků logo mají Němci. U nich ta předpisovost asi nepřekvapí a ani to, že je to takové nemastné až nenápadité.
>Ale i přesto by asi bylo dobré mít na zřetel nějaké ty požadavky, co musí loga splňovat (a třeba se na ty požadavky pak vykašlat)




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)