Re: Re: metodologie změny soutěží - se zaměřením na fiktivní běžce


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 10.11.2008 16:56:58, z adresy: 195.113.47.129

Zde jde o to, že tohle je jediná změna (nebo zmenšení počtu závodníků v koeficientu), která nic nestojí (= nemusí se přeprogramovat systém, satčí dosazovat pouze jiná čísla). Podobným systémem, který nic nestojí, je ještě doplňování závodníků z rankingu ze 2 závodů za rok. Čili proto jsem šel touto cestou, abych nebyl nařknut, že vymýšlím drahé systémy a zdejší čtenáři si je nemůžou dovolit.

Jinak to s těmi extrémně špatnými závody je určitě pravda, ve své podstatě se to může vzít jako zpětné zvýhodnění těch závodníků, co jsou v současném systému závody s extrémně špatnou účastí znevýhodněni, zde by (sice až za pár let, co už současný systém běží, ale přece) dostali své body nazpět. Ale asi to takhle nejde, proto mě nyní napadá další zlepšení:

počet závodníků, který se počítá do průměrných bodů, by byl funkcí spočítaných očekávaných průměrných bodů. Možná by to pak šlo i nějak s necelými čísly, tedy že by se například bralo 3,5 závodníka.
Dám příklad:
přijeli závodníci s průměrnými body (5 best) dejme tomu kolem 168. místa, při výpočtu se pak bude používat např. průměr pouze z 3,75 závodníka (což to posune někam na 120 dejme tomu). Při špatných bodech by systém automaticky generoval menší počet závozníků v průměru.

ale to už si možná trochu pouštím fantazii, ty oblastní přebory (a asi více závodníků na sprintové mistrovství z nich, pravděpodobně 2) by pomohly. S tím rankingem nejde nic dělat, pokud se zcela nezmění výpočtový vzorec a jeho proměnné.


>Nejsem si jisty, ze by zrovna tato uprava (pokud jsem ji spravne pochopil), vedla k vyssi spravedlivosti rankingu. Hlavni problem by vznikl u zavodu ktere jsou extremne spatne obsazeny. Kdyz by sis vzal zavod, kde bezi napr. 5-10 slabych bezcu, to neni nic nepravdepodobneho a bude mit napr. jako oblast koeficient 200, vzniknou ti tam dost nerealne vysledky.
>Navrhovany system dlouhodobeho a kratkodobeho rankingu, nebo snizeni poctu zavodu mi prijde mnohem lepsi.
>
>
>>V této stati se pokusím obhájit, proč je nutná změna v současných soutěžích (pro ty, kteří se mi schováni za rouškou anonymity posmívají, kolik jsem tomu již věnoval času, tak vězte, že má tréninková aktivita poklesla na nulu a tedy zdejší psaní jde na vrub této činnosti).
>>
>>Čili na současné soutěže (a v nich hlavní roli tvoří ranking jako nominační soutěž pro veškerá MČR) jsme se do této chvíle podívali 2 způsoby:
>>
>>1) je to zcela jedno (to jsem zde označil soutěžním nihilismem a dávám příklad hokejisty, který v soutěži bojuje o každý jednotlivý puk,, zároveň to považuju za znehodnocování sportovního úsilí běžců, co ranking sledují)
>>
>>2) jedno to není a je třeba porovnat náklady a výnosy. Pokud není vůle investovat do překopání celého systému, nabízím 2 řešení zcela zdarma:
>>
>>A) včera zde prodiskutované nominace na MČR z oblastních mistrovstvích (ze sprintu první nepostupující, z klasiky a krátké např. první 4 nepostupující)
>>
>>B) pokud má každý jednotlivý oblastní závod (nezmiňuji vícedenky, jelikož zde jejich statutu v rámci soutěží nerozumím) mít statut nominačního závodu na MČR (z dlouhodobé soutěže ranking), navrhoval bych, že v každém tomto závodě startují oni fiktivní běžci, kteří dodávají body (pro posměváčky - fiktivní běžec je ve své podstatě v současném systému ranking to samé, jako když se z nějakého závodu postupuje přímo, nehledí se na soupeře, co dorazil, ale na výsledek. V systému fiktivní běžec ale nejde o pevně dané postupové místo ale o "pevněji" dané body). Systém by pak mohl vypadat následujícím způsobem:
>>každý rankingový závod by měl např. startující 50.,100.,150.,200.
>>Pokud by bylo startovní pole lepší, postupně by se odmazali ty nejhorší běžci. Zůstala by tak záchována i intelektuální zábava některých běžců optimalizujících své body křížením republiky tam a nazpět podle bodů startujících, jelikož lepší běžci by dodali lepší body, jen by to nebylo o tolik jako nyní.
>>
>>Zde jen dodám, že analýzu toho, jaká přesně rankingová místa by měla na každém obl. závodě startovat jsem ještě nedělal, počkám až na vaše návrhy, proč jo a proč ne, či další návrhy, jak rank. body z oblastí lépe srovnat.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)