Re: Re: Re: Re: to JJ II


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 30.10.2008 23:21:07, z adresy: 78.128.168.239

tak počítač se znovu rozjel (Windows jsou opravdu nejlepším operačním systémem a levicová lobby si může říkat co chce), čili...story goes on...

To, že své návrhy sypu z rukávu, co je na tom špatnýho ? Mým cílem nebylo určit, co je nejlepší a co je blbost, od toho je soutěžní komise. Z toho důvodu jsem zde tvořil jeden návrh za druhým, aby bylo z čeho vybírat. Přečti si můj první text zaslaný soutěžní komisi, zde jasně uvádím, že to jsou jen návrhy, které mnohdy můžou jít proti sobě. Vždy jsem se zeptal na protiargumenty, aby zaznělo obojí, na ně reagoval dalším vylepšením.

Predstav si, že ranking ze 2 a z 6 závodů jsem si udělal, na tom nemusím nic testovat, abych viděl, že někomu to prospěje a někomu ne. To, že to je v 90-95% stejný, to je zcela pravda, není tolik běžců, kteří by například dlouhodobě vypadly ať již z jakéhokoli důvodu nebo kteří neoběhnou 10 zavodů a jsou schopni mít 8500 až 9000 bodový závody. Ale že je těch závodů zcela zbytečně tolik v případě jeho použití na nominace, to je pravda rovněž.

Můj návrh na 3měsíční ranking byl jakýmsi pokusem udělat ze všech závodů neustálý souboj o to, kdo půjde z kola ven. Jak mám vědět, jak by to fungovalo, mě osobně by to ale přišlo skvělý, ta nejistota, že když 2 víkendy po sobě nezaběhnu, tak spadnu a když se do toho zase opřu, tak poletím nahoru.
V současném systému je jediné vzrůšo, když se člověku dlouhodobě něco stane. To je pak ale šmitec, bez žádosti o divoké karty a cestováním do silných oblastí se to pak mění v pravý survival, kde každý bodík nad 7000 je zaplacen tvrdou závodní dřinou.
Já nic nemám proti rankingu, v sočasné době je pro mě sice příliš finančně náročný, ale rád se později zůčastním i tohoto každovíkendového závodění. Ale pak si myslím, že by měl obsahovat více závodů, 10 je málo.

Zbytek byl věnován mistrovstvím, kde jsou mé požadavky o co největší otevřenost zcela v pořádku. To, že ranking je neideální k nominaci na MČR, to je jasné každému. Jelikož jsem se později dozvěděl, že je jeho použití z důvodu dotací nutné, navrhoval jsem spoustu dalších ulehčení v systému.

Osobně nevidím problém v udržování 2 systému, tedy nominačního rankingu (např. 5 závodů) a celkového rankingu (např. 15 závodů).

Takže tak, místo pořvávání ve vlaku stačilo ke každému bodu uvést, proč je špatný (např tohle je složitý, tohle je dobrý) a čím jiným by se sledovaný cíl dal dosáhnout.

Mně přijde, že pár závodníkům současný systém nevyhovuje a ty jim chceš sebrat právo se ozvat, protože ty nejsi mezi nimi.

Abychom zde udělali takovou vzorovou diskuzi, tak se tě zeptám, jakým způsobem by jsi ty osobně zajistil, aby každý běžec měl možnost běžet MČR ve sprintu (na tuto disciplínu by většina OB běžců natrénovala za 20 dní, aby byla schopna doběhnout někde kolem první 40.)

2) jakým způsobem by jsi vyřešil udělování divokých karet, které ve fungujícím systému nemají co dělat



>tak pod toto se klidne podepisu tez...presne o tomhle jsme se vcera bavili jeste s dalsim nejmenovanym clovekem :-), ze ty napady sypane z rukavu jsou naproste vareni z vody - pokud se nemylim, jedinou opravdovou analyzu za celou tu dobu tady provedl Kuba z VJC ( http://www.orienteering.cz/ben/detail.php?id=8091 ). (Pro rypaly - dal uz to neni reakce na VJC :-) ) Bohuzel z nejakych zahadnych duvodu zmizel z BENu obsahove pro me mnohem zajimavejsi navrh vypoctu rankingu, ktery by sis spis mel brat za vzor pro vymysleni uprav, jenz kdysi vypracoval David Hanslian (asi to bylo tady, ale ted to je, aspon u me, prazdne... http://www.orienteering.cz/ben/detail.php?id=1257 ).
>Proste mi prijde, ze ses rozhodl, ze musi byt zmena, protoze se tobe zda, ze system je spatny... Neptal ses nikoho na nazor (mozna par petistovkaru, kteri jedou na zavod jednou za pul roku), jen proste chrlis tisice napadu a cekas, ze se z nich lide, kteri jezdi na zavody kazdy vikend a kterym stavajici system docela vyhovuje (tim rozumej, ze vedi, ze nejake chybky se najdou, ale rozhodne to treba neni pocet zavodu), posadi na zadek...a to se "prekvapive" nedeje...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)