Re: Re: Re: to JJ II


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 30.10.2008 13:55:58, z adresy: 195.113.47.194

díky za skvělé nasměrovávání, výsledkem jen je naprostá otrava člověka, co se pokusil něco změnit. Vývoj bych viděl následující - s roustoucí kupní silou obyvatelstva si čím dál tím více lidí bude jezdit zazávodit do skandinávie, kde na rozvoji svých soutěží neustále pracují, zdejší závody se pak stanou již pouze pivními dýchanky (nic proti tomu, občas mě to taky baví) a chodeckými přebory.
Tomu se dá zabránit když ne terény tak nabídnutím pořádných soutěží, s neustále aktualizovanými žebříčky (zde je správně vyvážený ranking vskutku geniální, dalo by se ho využít k takovým věcem, že mě zas svrbí ruka to sem napsat).
s přátelským pozdravem,
Jiří Jansa



>Ne, nedelam si z tebe srandu, ja jsem to myslel vazne. Soucasny system neni dokonaly, a neni spravne veskere PROMYSLENE zmeny hned zavrhovat. Problem je, ze vetsina tech veci, co tu padla, vypadaji, zes je vymyslel, kdyz jsi zrovna zapinal pocitac. Proc se treba nevenujes jednomu navrhu a nejdes trochu do hloubky? Mimoto - to, cos poslal soutezni komisi spis stejne jen nahodny vyber perlicek z BENu...
>Posmivat se je jednoduchy, to chapu, proto se snazim te radsi nekam nasmerovat..
>
>>na rozdíl do tebe a tvého nekončícího posmívání jsem se alespoň pokusil se současným systémem něco dělat. Myslím, že například drobné změny v rankingovém koeficientu (umístění, odchylka do směrného času), nasazování na MČR z oblastí, otevření MČR, divoká karta, kterou lze získat v průběhu sezóny, jsou celkem dobrý návrhy a po prodiskutování a technických změnách jsou schopný fungovat.
>>
>>Už vůbec nechápu, proč zde píšeš, že jsi béčkař, změny k spravedlivějšímu systému jsou snad dobré pro každého. Z tohohle jen usuzuju, že ti to je zcela jedno, tebe zase tak závodění nebere, a proto se ostatním posmíváš. Tomu říkám soutěžní nihilismus a cením si víc hokejisty, co se kvůli jednomu bodu do krajskýho přeboru je schopnej na ledě přizabít.
>>S pozdravem a s oznámením o konci debaty (kolikátým už), jelikož všechny mé návrhy má soutěžní komise, Jiří Jansa
>>
>>>Ahoj JJ, dlouho jsem hledal, za co ses mi omlouval, ja nevedel, ze to teprv prijde. Nezlob se, ale ja jdu do dohledavky vzdycky se zvysenym tepem a orazeni kontroly je vlastne takovej gol.. Btw videl jsem par svych fotek z dobehu, myslim, ze takhle zapalenej tretiligovej hokejista neni:) A mimoto jsem vecnej Beckar, ne "orientacni bezec v A zebricku".
>>>A jestli ti to nikdo nerekl, tak si z tebe delaj vsichni srandu, protoze neco navrhnes a druhej den navrhujes opak. Mozna by ti (a verim, ze i nasemu sportu) prospelo, kdyby sis to vsechno pres zimu pekne promyslel a na jare nam to povedel. Nikdo totiz nebude delat analyzu Jansova navrhu, kdyz stejne druhej den svuj navrh nahradi lepsim.
>>>Tentokrat se i podepisu, natolik si za tim stojim:) VCB8701
>>>
>>>>Sice se to zde pomalu mění v monolog (ale to se kreativcům mého kalibru stává velmi často), ale nedá mi, to abych ještě nezveřejnil pojednání o metodologii soutěží v orientačním běhu, zde se totiž zcela evidentně neshodujeme, současný systém soutěží je pak mišmašem mezi oběma názorovými školami.
>>>>
>>>>1) na závodění v OB se můžeme dívat jako na sérii závodů v rozličných terénech, vzdálenostech, na různých měřítcích. Jde tedy o jakousi dlouhodobou ligu, na jejímž konci ten s nejvíce body prokáže, že je nejlepším orientačním běžcem = umí běžet rychle sprint i rozvážně klasiku ve městě i v lese. Takovémuto typu soutěže odpovídá současný ranking. Nevýhodou ale je, že poté je v současném rankingu příliš málo závodů, nutný počet závodů se dá nasčítat za 2 víkendy. Proto bych se klonil ke zvýšení počtu závodů započítávaných do rankingu, aby to byla soutěž opravdu dlouhodobá. Z rankingové soutěže by se pak mohla stát zajímavá soutěž, kdy by mohly být zvěřejňovány žebříčky z různých disciplín, různých typů terénů, za různá období.
>>>>
>>>>2) druhým metodologickým přístupem pak je vidění všech závodů jako neustálého tréninku k pár vrcholům sezóny. Tomu by odpovídala síť mistrovství s kvalifikačními závody, na které by byl co nejvíce otevřen přístup závodníků.
>>>>
>>>>Současný systém je dle mě jakýmsi kompromisem, který ale zvýhodňuje přístup číslo 1. Proto bych přivítal jakékoli kroky, které by umožnili metodologický přístup číslo 2.
>>>>
>>>>Pro ty, co mě nařknou z toho, ať to neberu tak vážně. Myslím, že právě tohle, tedy neustálý nihilismus v přístupu k soutěžím, velmi škodí, a dělá z OB sport 3. až 4. kategorie (nehledě na to, že i pitomej hokejista v krajským přeboru jede za pukem s větším zapálením než orientační běžec v A žebříčku běží za svojí kontrolou).
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)