Re: Re: rozšíření licence


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 27.10.2008 13:07:20, z adresy: 78.128.168.239

"Předpokládám, že o tuto novou divokou kartu (W, J) smím žádat max. 1× až 2× ročně. Jinak může dojít k tomu, že si někdo bude každý závod žádat o divokou kartu a bude pořád závodit v podkategorii, kde závodit chce (bez ohledu na umístění v rankingu)."

osobně bych zavedl možnost požádat o divokou kartu v každé disciplíně 1krát za rok, s tím, že by ta licence platila vždy jen na danou disciplínu. Ale je to na posouzení, může se pak stát, že například o licenci na klasiku nebude žádný zájem zatímco o sprint bude přehršel žádostí. Tím by se nějaký závod mohl stát příliš velký pro pořadatele, počet startujících v A kategorii ve sprintu by byl větší než záhodno. Ale nejsem schopen poznat, nakolik je tohle problém, a kolik běžců opravdu využije možnosti nominovat se výměnou za to, že nebudou mít rankingové body za ranking.

Taky bych ještě zmínil, že by se měli brát jiná umístění ze závodu v klasické a krátké trati (např. 10. v A, 30. v E), kde se postupuje jen do kvalifikace, a sprintu (výše uváděných 3. v A, a 20. v E), kde to je rovnou do finále.





>To už vypadá docela zajímavě. Musím si být jist, že budu do 20. místa v elitě, anebo do 3. místa v áčkách. Když se to nepodaří, mám za takový závod nulu do rankingu. Když se to podaří, dostanu za závod licenci R.
>
>To už by se dalo docela dobře zvládnout i při výpočtu Rankingu. Nyní se při výpočtu ignorují závodníci s licencí M (mimo soutěž). Po zavedení nové dočasné licence by se závodníci s licencí W (nebo J jako Jiří Jansa, Martin Janda nebo Joker) ignorovali pro potřeby výpočtu tehdy, když jsou v elitě od 21. místa dále a v áčkách od 4. místa.
>
>Předpokládám, že o tuto novou divokou kartu (W, J) smím žádat max. 1× až 2× ročně. Jinak může dojít k tomu, že si někdo bude každý závod žádat o divokou kartu a bude pořád závodit v podkategorii, kde závodit chce (bez ohledu na umístění v rankingu).
>
>
>>Tak posledním dílem, který nabízím k posouzení, je rozšíření možnosti získat licence R (či licence J, ale netrvám na tom) i na republikových závodech.
>>Závodník požádá o divokou kartu (do kategorie A ji získá automaticky, do E na požádání,, aby toho někdo nezneužíval, tak se mu ze závodu s divokou kartou nebude počítat ranking) a poté podle umístění (1.-20. místo v E, 1.-3. v A) získá licenci (buď jen na disciplínu, ve které daný závod proběhl, nebo na všechny, nechávám na posouzení), se kterou se mu otevřou mistrovství a další republikové závody (zabrání se tak situaci žádání několikrát po sobě o divokou kartu, která je v současném systému nutná, pokud závodník chce závodit i bez rankingu).
>>
>>Tímto se otevře mistrovství opravdu pro každého, stačí si požádat na jeden závod o divokou kartu a zde se předvést. Start na MČR tak bude plně fér.
>>
>>Pokud by k tomuto návrhu někdo měl nějaké argumenty, nechť je sem napíše. Ale o žádné intelektuální souboje už nestojím. Na osobní invektivy už rovněž nereaguji.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)