Re: Re: Re: Farstování na M ČR štafet a klubů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kurej , posláno: 4.10.2008 7:02:18, z adresy: 85.71.215.18

A tiez myslim, ze skoro vzdy pri zavode stafiet, pri "dramatickom" zavere, padlo konstatovanie, ze zalezi na tom,kto bude mat aku farstu po verejnej kontrole. Preto sa pouziva system FARSTA /je to v sulade so sutaz. poriadkom/ a nie system "stastie", resp. "loteria".
Kedze sme, ako spominas,vsetci odbehli dost stafiet, resp. zavodov rozneho typu /OB/ vieme, ze 15s by pri rychlosti behu 2:30/km bolo 100m, pri 5:00/km - 50m. Predpokladam, ze sa pytlik pobezi v lese-v terene. To znamena, ze tam tych cinitelov sposobujucich casovy rozdiel, moze byt viac. Nie len fakt, ze je tam "blba?", "neferova?", alebo neviem aka FARSTA. No a konieckoncom, tych 50m, to su na mape 15ke 3mm. A to ma stavitel asi co robit, aby postavil rovnocenny zaver s ohladom na "zvyhodnenie" niektoreho z finismenov. Ale ak by ten pytlik mali mat vsetci stejny, tak ja osobne nevidim dovod ho tam mat. To sa mozu prebehnut vsetci par stovak metrov po faborkach...

>... myslím, že jsme všichni odběhali dost štafet na to, abychom věděli, že výsledek štafety není prostý součet tří časů v individuálních závodech. A že je výsledek hodně ovlivněn kontaktem závodníků.
>Uvedu absurdní příklad (strašně málo kontrol a obrovské množství štafet). Předpokládejme dvě vyrovnané štafety. Štafeta A má na prvním úseku identickou trať jako štafeta B. Oba borci doběhnou zároveň. Na druhém úseku mají stejné tratě až do divácké kontroly, kde jsou opět zároveň. V kratičkém, orientačně nenáročném pytlíku má štafeta A o 15s. kratší farstu. Finišman štafety A tedy vybíhá o 15s. dříve než finišman štafety B a čeká ho divácké kontroly stejná trať jako soupeře ze štafety B a těsně před cílem o 15s. delší pytlík. Mají oba finišmani stejně výhodnou pozici?
>
>>Ty, Jedla, a neziska finismen moznost bojovat o lepsi vysledok aj tym, ze jeho spolubezci zo staf/druzstva mali ten pytlik kratsi na svojom useku? A nie svojim vykonom, ale "stastim"? Nemali moznost vyuzit to a vytvorit na predavke naskok, ktory by umoznil bojovat o lepsi vysledok?




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)