Re: Re: Re: Re: Farstování na M ČR štafet a klubů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kála , posláno: 3.10.2008 22:34:33, z adresy: 93.89.144.11

TO, že to může být takticky zajímavá volba pro trenéry, resp. ty, co nasazují lidi do družstva a potom i pro samotné závodníky.
Řada oddílů nepostaví 4 silné muže - proto může na tento úsek (1 ze 7) postavit "atleta", který buď někoho uvisí, nebo taky nebude mít viset koho a nabere ztrátu.
Taky hodně záleží na terénu, stavbě a množství voleb postupů.

Samozřejmě naopak možnost farstovat na čtyři větve je taky lahůdka :-).
Ale prostě s tím jedním společným úsekem na 7-členných družstvech nemám problém.



>Prosím tě, CO je na nefarstovaném úseku zajímavého ? Vzpomínka na dávnou dobu, kdy bývaly (prý - nepamatuju to dokonce ani já :) všechny úseky stejné ? Souhlasím s Michalem Jedličkou, že tohle do mistrovského závodu nepatří a nebylo by od věci to soutěžním řádem zakázat.

>Asi před 4 lety si na Jarní pohár do Hradce přivezla liberecká Dukla borce, co údajně nikdy předtím mapu neviděl (a podle vyprávění ani potom při závodě). Přesto tahle štafeta bojovala skoro až do konce s Kalevanem Rasti o zlato ! To je docela otuda, ale pořadatelů, ne Dukly - ta se jen přizpůsobila okolnostem.

>Je to pak už jiný sport a ne orienťák. Pokud vám to přijde zajímavé, tak navrhuju na některé úseky družstev zařadit ještě kolo, kajak a paragliding. Pak to bude ještě zajímavější !
>
>
>>Díky všem za velmi přínosnou diskuzi!
>>Za pořadatele příštího MČR družstev k tomu můžu říct následující: Jako HR budu prosazovat to, aby nejkratší mužský úsek byl nefarstovaný (je to zajímavý taktický prvek - pokud se to ví předem) a pytel na závěrečném úseku bude postaven tak, aby se nestalo to, co teď.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)