Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farstování na M ČR štafet a klubů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Michal Jedlička , posláno: 2.10.2008 23:44:47, z adresy: 89.248.248.113

Dušanovi:
Díky moc za názor z pohledu hlavního rozhodčího. Občas se holt stane, že pořadatel něco udělá v dobrém úmyslu, ale finální výsledek je jiný než očekával. Já bych o tom mohl také vyprávět :-).

Všem:
Na vyrovnaném závěrečném farstování posledních úseků se asi shodne většina orienťáků. Na tom, zda farstovat při M ČR klubů všechny úseky nebo ne, se už asi budeme trochu rozcházet. Já osobně bych určitě jako stavitel tratí s hlavním rozhodčím bojoval o to, abych mohl nafarstovat všechny úseky. Kdybych to totiž neudělal, tak nejen že (z mého pohledu) zbytečně ztratím ten jeden úsek, ale navíc se připravím o možnost farstovat alespoň část všech mužských úseků do čtyř větví. A tuhle možnost má jenom jediný stavitel jednou do roka. Je to sice pracnější, ale právě tím pestrým farstováním (nejrůznější křižné farsty, postupové, do stran, falešné uzlovky, apod.) můžu i v orientačně lehčích českých terénech udělat zajímavý štafetový závod. Ale je asi na každém staviteli jakou variantu nakonec zvolí.

Kdyby budoucí stavitelé hledali nějakou inspiraci, tak jim můžu doporučit také stránky M ČR štafet a klubů z roku 2005, které pořádal náš oddíl. Vedle jiných informací tam je k nahlédnutí schema farstování hlavních kategorií v závodě štafet i klubů: http://www.shk-ob.cz/mcr2005/index.php




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)