Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mistrovství štafet ve Švédsku


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 1.10.2008 16:57:25, z adresy: 78.128.168.239

"Vždycky se sice najde pár lidí, kteří by tam chtěli jet a kvůli ranku nemůžou, ale to je opravdu malá skupina lidí" - a proč tedy kvůli této malé skupince lidí systém nezměnit, když ta větší skupinka na tom nijak netratí (jedině snad někdo postoupí o finále jinam). Jediný problém tak vidím u pořadatelů a nějakých jiných administrativních omezeních, to ale může pořadatel dopředu avizovat a vzít počet startujících, jaký zvládne a jaký je třeba (předpokládám, že to nebude ménně než nyní, tedy 200 kusů). Otázkou je, kolik běžců navíc se opravdu přihlásí, například na Áčkách na Šajtavě jsem napočítal okolo 190 běžců v mužích, to by měl pořadatel zvládnout už nyní, když je pro postup třeba 200. místa v rankingu.

"kvalifikační klasice rozdíl mezi 1. a 200. v ranku třeba 20 minut" - na MS jsou taky rozdíly v kvalifikaci přes 20 minut

>A tobě přijde 200 lidí (+ vítězové OP) jako málo otevřený závod? To se nikdy nepodaří beze zbytku naplnit. Vždyť letos se na klasiku přihlásilo cca 150 lidí (na middle jakbysmet). Vždycky se sice najde pár lidí, kteří by tam chtěli jet a kvůli ranku nemůžou, ale to je opravdu malá skupina lidí. Ta majstršaftová kvalifikace už podle mne nemůže zvětšovat počty lidí - vždyť už teď je na té kvalifikační klasice rozdíl mezi 1. a 200. v ranku třeba 20 minut. No a po úplném otevření by tam přijeli nějací vakanti třeba s rankem 489. To by ten závod strašlivě natáhlo a zkomplikovalo...
>
>
>
>
>
>
>
>>Nevím, zda je dobré, aby nominace fungovala způsobem, kdy je pro lidi, co nemůžou tolik závodit, navrhovaný nominační závod na klasiku na jaře a samotný závod na podzim.
>>
>>Mně přijde opravdu nejjednodušší, aby byl kvalifikační závod (tedy ten, co je den před mistrovským závodem) otevřen co nejvíce lidem.
>>
>>To samé dle mě platí u krátké trati.
>>
>>Nejsem si nyní jist, ale například ve Švédsku je pokud vím systém, kdy se může přihlásit každý a běží každý do určité kvóty. Není tedy omezení rankingem ale omezení počtem účastníků. Přijde mi to jako nejlepší systém, na základě určitých (mě neznámých) důvodů se určí, kolik mužů a žen pořadatel akceptuje, a stanoví se horní strop.
>>
>>Už se opakuju, ale tyhle nominace na mistrovství ČR, příliš závodů započítaných v rankingu, a nominování na MČR ve sprintu podle rankingu považuju za největší nedostatky současného systému a doufám, že se o nich bude debatovat a případně se změní.
>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)