Re: Re: Re: mistrovství štafet ve Švédsku


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 30.9.2008 8:46:07, z adresy: 62.240.183.85

já nechci zrušit zbytek, svůj příspěvěk jsem bral spíše jako jiný pohled na zkracování tratí, dle mě nejsem sám, koho baví běžet kratší trasu rychleji než delší pomaleji.

Navíc pokud by došlo ke zmenšení počtu klasik, stoupne důležitost MČR na klasické trati. Napadá mě paralela s 50km na běžkách s intervalovým startem, která je v rámci světového poháru taky jednou za rok, vítěz je ale alespoň dle mě nejlepší lyžař za sezónu.

Navíc tím, že se zkracují tratě, umožňuje se více lidem zasáhnout do výsledkové listiny. Trend, kdy klasiku bude schopno dobře oběhnout čím dál menší počet lidí, se dle mě nedá v amaterském sportě zastavit, proto pokud si OB v ČR (ve Švédsku je situace trochu jiná, ale i tam tento trend je) chce zachovat soutěživost, mělo by se pracovat právě na rozšíření soutěže na krátkých tratích.


>Já už letos mněl smutný pocit, že těch klasik je nějak málo (nebyl víkend 2Xklasika) a někdo by chtěl zrušit i ten zbytek?
>Na ty delší věci tě nic nenutí jezdit, můžeš klidně absolvovat jednu klasiku za rok, ale nám ostatním bys jí mohl nechat si jí užít častěji, když nás baví.
>
>>mně přijde, že je zkracování tratí správnou cestou. Spíš bych přivítal v celostátním kalendáři víc městských sprintů.
>>
>>Klasika by mi stačila jednou za rok (MČR), kvalifikační závod na ni by ale mohl být o týden dříve.
>>
>>>http://www.sm2008.se/ - za zmínku stojí zejména délky úseků a dosahované časy.
Třeba si toho všimnou i naši funkcionáři, po léta systematicky pracující na přeměně OB v trochu jiný a dost nezáživný sport, zejména soustavným zkracováním směrných časů, omezováním počtu klasických tratí atd. A zkusí se inspirovat v kolébce OB.
Jsou pro nás opravdu zajímavější krátké a jednoduché závody s minimálními odstupy v cíli ? Nebo jen pro komentátora a diváky ? A kdo jsou vlastně ti diváci při orienťáku ?
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)