Re: Re: 2 clenne stafety a MCR klubu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 25.9.2008 18:46:28, z adresy: 147.251.34.95

Bestíku, však ty už to máš taky za pár (let :o).
Ale vážně, možná to bude taky o tom, že mezi vetoši je asi přece jen víc takových, co už to neběhají tak výkonnostně. Nechci psát "rekreačně", "pro radost" nebo cokoliv, co by znělo shazovačně, ale prostě už nedřou jako zamlada - a pak máš značné rozdíly mezi 50-letýma bejkama, kteří prohání elitu, nějakou tou "normální většinou" a pak opravdovými "turisty", kterých je mezi vetoši určitě víc než v dorostencích. Jsou z toho hrozně rozevřené "výkonnostní nůžky", takže pokud nechceš stavět veteránské tratě na půl hodiny pro vítěze, počítej s tím, že docela značná část startujících ti půjde úsek kolem hodiny. Kdyby vetošů muselo být sedm, myslím že by se hanbastarty docela hemžily (a někteří ješitnější by se z toho mohli pos... :o).

P.S. Ty počty z registrace by byly relevantní ve srovnání s demografickými údaji o celkových součtech narozených dětí za dané roky. Takhle to vypadá že dorostenců je málo, ale už jen v prostém přepočtu (213/rok) jich vychází nejvíc ze všech, a to na počátku 90. let rozhodně nebyly silné ročníky! Navíc myslím že dorostenci ten sport přece jen víc žerou než rakváči, takže bych čekal i že poměr aktivních vůči registrovaným bude u mlaďochů lepší. Schválně můžeme mrknout, kolik je teď přihlášených veteránských klubů (a odhadnout kolik by jich třeba ubylo, kdyby museli shánět dva lidi navíc).
>
>Me by treba osobne spise vice zajimalo, proc behaji veterani na MCR klubu jen 5-clenna druzstva. Pritom v registraci je veteranu vyrazne vice nez zaku, dorostu i dospelych. Ti vsichni musi skladat 7 nebo 8 clenu (obzvlaste u dorostu, kde se jedna jen o DH16 a DH18 nema i pres moznost hostovani nikdo jiny nez velke kluby sanci - vzhledem k poctu zavodniku v CR - v D16A uz je napr. min zavodnic, nez kolik si podle radu vybihava acko z zebricku na pristi rok), ale vetosi maji specialitu...
>A k tomu jeste pofiderne kategorie typu HD235 a HD265, kde je rozdil veku v prumeru 6 let na clena stafety... :-)
>
>Pro zajimavost z registrace:
>zactvo (rn. 94 a mladsi) - 1522
>dorost (rn. 90-93) - 852
>dospeli (rn. 74-89) - 1931
>veterani (rn. 73 a starsi) - 2607
>
>Myslim ze spejeme k dobe, kdy k zavodum hlavni souteze v CR - Ceskemu poharu veteranu - budou z milosti prizvany sem tam i ostatni podradne kategorie jako dorost a dospeli. :-)
>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)