Re: Re: Co tím stavitel z VRL myslel?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Radim , posláno: 7.9.2008 17:04:21, z adresy: 83.240.5.207

Lesní sprinty jsou fakt zhovadilost, když se použije jakýsi isom, či co. viz závody Pěkné prázdniny, kde sprintová mapa (hlavně neviditelné velké cesty) zkazila pěkný dojem z prostoru závodu.
Nechte isom na mistrovství světa, ostatním dejte mapy, jaké chtějí....

>Ono v Čechách to s těmi "technicky jednoduchými" kontrolami na sprintech skřípe docela často. Je otázkou, jestli je to způsobeno podmínkami (omezenost terénů, trendy "lesních" sprintů,..) nebo nejasnými pravidly a metodikou.
>
>Z trati H21E bych vyzvedl kromě zmiňované kontroly č.75 (jejíž zařazení mi není moc jasné, měla snad posloužit k tomu aby se neběhalo přes tartanové hřiště?, pak se snad dal využít nějaký "vhodnější" objekt) ještě k. č. 42, 72, 73. U těch se podobně jako u kontroly č. 75 projevuje prvek náhody (a zbytečné "technické obtížnosti") v tom smyslu, že pokud závodník vidí někoho před sebou razit a odbíhat, neztrácí cenné vteřiny tak jako závodníci bez této výhody. Avšak u těchto 3 kontrol se dalo umístění poměrně jasně vyčíst z popisů (jejichž "problematikou" by se také zřejmě u těchto Ačkových závodů stálo za to zabývat!).
>
>Snad přece hlavním úkolem pořadatele je, aby závodník za své startovné dostal to, co se od závodu očekává (přestože je jasné, že v OB je tohle mnohem složitější než v jiných sportech), nebo ne? :) Tady mi přišlo, že se stavitel snažil vytěžit z terénu až moc, což vedlo nejen k nedodržení směrných časů u většiny kategorií, ale i k umístění těch pár rozporuplných kontrol.
>
>Celkově nechci svým příspěvkem nijak shazovat práci pořadatelů, do jejichž podmínek a možných problémů s pořádáním nevidím. Můj celkový dojem ze závodů je rozhodně kladný a lesní kontroly na sprintech mi přijdou za dodržení základních pravidel v pořádku. Spíš bych chtěl vyzvat k tomu, aby se výše zmiňované podněty zodpovědnými osobami prodiskutovaly a došlo se třeba k jasným pravidlům a doporučením.. (ne, spíše jen pravidlům :) pro pořádání sprintů. Jako nejvhodnější se mi pro toto jeví tradiční seminář trenérů a rozhodčích.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)