Re: Re: Re: To byly sprinty? Nebo si dělají pořadatelé ze závodníků srandu?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: zdepro , posláno: 9.8.2008 16:14:42, z adresy: 78.102.88.131

Viděl bych u těchto závodů pouze dva problémy.

1. Jak vyřešit, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, tedy uspořádat závody na skalní mapě v měřítku 1:5000 a aby se to mohlo počítat do rankingu.
Vzhledem k tomu, že není přípustné u závodů počítaných do rankingu pořádat na mapě 1:5000 něco jiného než sprint, tak pořadateli, pokud chtěl umožnit zařazení do rankingu, nezbylo nic jiného než nazvat sprintem něco, co věděl již dopředu, že bude middlem. Jak to řešit?
a) "Vykašlat se" na ranking a doufat, že přijedou i DH21 jen proto, že se jim ten terén líbí a že ranking pro ně není to jediné?
b) Umožnit "výjimku" pro uspořádání middlu v obtížném terénu na mapě 1: 5000?

2. Pokud bych někde viděl problém v délkách, tak to byly nejstarší veteránské kategorie. U žen D60 a D65 a u mužů H65 a H70. Pokud se podíváte na výsledné časy, tak to byla převážně klasika, dokonce někdy i klasika, která by se nevešla do časového limitu (ale ultra long to ještě nebyl).
Pokud by všechny etapy, vzhledem k tomu, že se jednalo o dvě etapy v jednom dni byly stavěny pro vítěze na čas 35-40 minut, tak by to bylo O.K.

Můj pohled v kategorii H65. Sobota dopoledne 67 minut, odpoledne kratší (53 minut, ale závěr velmi nešťastně postavený - ?Š.Kodeda? tak, že každá kontrola byla vždy na následujícím kopci) byla přesně to, co mne dokonale odrovnalo. Potom již nehrálo roli, že v neděli byly obě etapy postavené na 40 minut, dopoledne jsem ještě zvládl, odpoledne již odkráčel. Nectí mne to, ale musím přiznat, že jsem si hrábl skutečně hodně hluboko. Zjistil jsem, že únava nemusí vždy vést k tomu, že by člověk v noci spal.

Za co bych se do budoucna přimlouval: ANO závody na mapách v měřítku 1:5000, nepřikládám význam označení, ve dnech, kdy jsou dvě etapy si stanovit jako horní hranici pro vítěze 40 minut (ale pokud to bude jen 35 min, tak to také "zkousneme"). Pochopitelně pro HD21E (či A) mohou být časy "trochu" delší.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)