Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proc jet na long a stafle do Skripova?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 28.7.2008 17:44:28, z adresy: 85.160.101.0

Prošel jsem to jen letmo, ale sorry, zkrátka královský dlouhý postup hned po výměně mapy je, podle mě, neskutečná píčovina. Ten má být o tom, že si člověk vymyslí volbu a ne, že se na minutu zastaví a bude přemýšlet.

>Tak tady je ten slíbený pohled na MS z několika úhlů od člověka roky přičichlého k O-, ale při WOC znalého, leč nezaujatého pozorovatele (ani organizátora, ani účastníka O-festivalu, ani nic podobného):
>
>1) Divák záznamů z archivu ČT na webu poprvé (sprint, finále M/Ž):
>- Velmi hezké a zajímavé. Jen škoda nízkého rozlišení (což chápu) - na zobrazování map to nestačí (ale když se na to člověk dívá o den později a mapu si otevře z webu MS ve vedlejším okně, nemá to chybu. I proti přenosu sprintu v Bohnicích se mi ty mistrovské zdály posunuté o výrazný stupínek výš.
>
>2) Sledovač on-line komentářů a mezičasů, bez Trac-trac (middle, kvalifikace M/Ž a první polovina finále M middle):
>- Rychlé, pružné, dramatické ... litoval jsem jen že jsem musel v půlce finále M odjet a že mi nešla spustit Java, takže jsem se mohl jen dohadovat jak asi Trac-trac vypadá a funguje (do té chvíle jsem znal jen z doslechu).
>
>3) Divák přímého přenosu ČT v televizi (middle, finále Ž):
>- Bomba. 3-D mapa na které byl nádherně vidět úvodní skalnatý pahorek, mezičasy, Trac-trac, rozmístění kamer, ... a třešnička na dortu v podobě medaile R. Brožkové (ještě jednou velká gratulace).
>
>4) Divák záznamů z archivu ČT na webu podruhé (middle, finále M):
>- Všechno by bylo jako u bodu 3), kdyby ... Palec dolů pro ČT - na začáktu půl hodina ploché dráhy a konec uprostřed. To v momentě konce záznamu hodně mrzí - ať už člověk ví jak to dopadlo nebo ne. Každopádně i Bingovi gratulace. a ČT v už to snad opravili nebo brzo opraví (slíbili to).
>
>5) Divák v aréně (Klasika, finále na Skřípově)
>- Jedním slovem zážitek: Krásná aréna, všechno pohromadě, přehledné, výborné komentáře ve dvou (občas ve třech) jazycích, promítání aktuálních výsledků, 3-D mapa, Trac-trac chyb a srovnání více lidí na stejném postupu, kamerami pokrytý traverz před televizní kontrolou ... Nenašel 'sem chybu a i synům (5 a 7) se to líbilo. Dost mě překvapila svítivost velkoplošných obrazovek, na kterých byl čistý obraz i v době kdy na ně přímo svítilo sluníčko. Chyběl snad jen kohoutek s vodou vedle Toi-Toi-ek a trochu 'sem zalapal po dechu při pohledu na ceny triček ... ale to jen na okraj - beru jako výsostné právo prodejce stanovit si cenu a výsostné právo kupujícího ji zaplatit nebo odmítnout. (BTW nenakoupili jsme.) Zlatými hřeby pak byly výkon Dany Brožkové (tak tohle jsem fakt nečekal, jakkoliv jsem to jí i celému CZ týmu moc přál) a úplný závěr s doběhem Daniela Hubmana, kterého celá aréna vítala vestoje coby už jistého mistra světa.
>
>6) Turista s O-mapou na tratích semifinále sprintu (sobotní brzké odpoledne v liduprázdném centru Prostějova)
>- Sice jen krátká procházka, ale i ta stála za to - můžu doporučit.
>
>7) Turista bez mapy na tratích finále sprintu (sobotní pozdní odpoledne v Olomouci)
>- Fajn paměťák z toho co bylo vidět v TV + z pohledu do mapy cca 3 dny předtím.
>
>8) Účastník vyhlášení na náměstí v Olomouci
>- Hezké prostředí, trochu časová prodleva ... která by snad ani nevadila. Slabší byly rádoby vtipné komentáře pana ... (teď mi to jméno vypadlo). A trochu zamrzelo "opticky hustší" zastoupení Švýcarů (aspoň co do vlajek a šál).
>
>9) Divák v aréně (štafety Ž, start štafet M)
>- Vše jako bod 5, kromě nefunkční výsledkové tabule (to byla škoda) a nezobrazování map a Trac-Trac-u (to ale chápu jako záměr jak zabránit ovlivnění výsledků na dalších úsecích, když ještě nevyběhnuvší byli přímo v centru, narozdíl od klasiky kde byli v karanténě. Škoda že to hodně diváků nepochopilo a v komentářích to zaznělo jen anglicky.)
>
>10) Divák přímého přenosu ČT v televizi (štafety M - závěr)
>- Jako bod 7) + navíc zobrazování Trac-trac-u (i když singál GPRS mezi kopci vypadával)
>
>11) Jako divák Tv besedy ...
>... jsem se sice nic moc nového nedozvěděl, ale jako promo O-sportu to bylo dobré a (doufám) splnilo účel.
>
>Několik poznámek na konec:
>- Z Béďovin mám informace zevnitř OV a to i tom co nefungovalo. Většinu z toho 'sem nezaznamenal (to už tu někdo psal, že?) A i když toho co nešlo možná bylo i víc, zůstalo to pod pokličkou a navenek (téměř) všechno fungovalo výborně.
>- Nemůžu a nebudu hodnotit O-festival (o tom nevím zhola nic) ani rozdíly mezi mapami IOF a CZ (je o tom debata jinde na BEN-u a navíc by to ode mě bylo hodnocení od stolu - na těch mapách 'sem neběžel)
>- Pozitiva TV přenosů a negativa záznamů jsou popsaná výše.
>- Velké uznání stavitelům: Za špičkové tratě ... a taky za utajení skal na middle a nápad s dlouhým postupem na klasice hned po výměně mapy. (Hlavně u žen se mi zdá že jediný účel výměny, která jinak ani nebyla potřeba, byl moment překvapení.)
>- Velký dík organizačnímu výboru za komplexnost příprav a pevné nervy. A taky za to, že organizátoři podle mě dokázali při téhle akci najít rozumný kompromis mezi sportem a mediálním divadlem. (Pro mě rozumný kompromis = aspoň ze 3/4 sport.) Špičkovou organizaci nakonec potvrdil i svatý Petr - "štěstí přeje připraveným" :))
>
>
>A přání na závěr: Ať celkové vyúčtování WOC dopadne stejně dobře jako celé mistrovství.
>
>T.P.(SCP7201)
>
>
>P.S. ... a ještě speciálně pro Sosnu, k tomu mému nestíhání. Tož asi tak: Je něco jiného občas mrknout na BEN a případně napsat reakci o jedné větě (schválně zkus vylistovat jak často sem píšu) a něco jiného je najít "chvíli" pro napsání většího hodnocení akce typu WOC. A když píšu "nestíhám", znamená to že nestíhám (je to otázka priorit ... a psaní na BEN mě neuživí :)).




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)