Kam kráčí naši mapaři?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 15.7.2008 21:36:38, z adresy: 80.95.99.36

Béďa: Druhá etapa Orienteering festivalu se běžela skoro ve skoro ve stejném prostoru jako kvalifikace longu (prostor je rozšířen ještě o kus lesa za silnicí). Mapa ale byla jiná, byla použitá původně zmapovaná podle českých poměrů, pro mistrovský závod pak byla použita mapa zgeneralizovaná podle pokynů IOF. Po závodě bude možné najít 1000+1 rozdílů mezi oběma mapami.


Zhaly: Dana doběhla do cíle pěkně vytočená kvůli mapě, která má odpovídat IOF klíči, což znamená, že pro nás je mnohem chudší v detailech a klasifikaci hustníků.

Šoupne někdo na web také mapu z toho diváckého závodu. Mne připadá ta mapa z MS fajn (když už musím akceptovat naprosto nezajímavý terén, ale takový je trend a Morava se toho zcela správně chopila - brrr) Tak v čem je "české" nebo možná v tomto případě "moravské" pojetí lepší?
Osobně s českou cestou mapového pojetí klíče moc nesoulasím. Jako závodník bych zřejmě neměl problém jako Dana, pokud bych pozorně vnímal model-trénink. Ale upřímně jako mapař si nejsem jistej, zda by mne delegát IOF stejně nepostavil do latě a nenakázal mé dílo předělat :-( pro moc české pojetí klíče.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)