Re: Re: svetlá na nočné


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: VoiToi , posláno: 25.6.2008 16:16:17, z adresy: 85.207.212.93

Petzl přišla před dvěma lety s "novou generací světel" a použila v nich toho času 6 let staré LED značky Luxeon. Efektivita bílých LED diod se během posledních 10 let zvýšila o cca 20% každým rokem i více. 8 let staré LED opravu nedoporučuji.

Pokud chcete pořádné světlo, zapomeňte na halogeny a dokonce už i Xenonové výbojky. účinnost halogen: max. 24lm/W
účinnost xenon: max. 85lm/W
účinnost nových LED: až 110lm/W a stále se zlepšují.

V konkurenci LED diod nespoléhejte na značku Luxeon (alespoň prozatím). Hledejte světla s LED značky Cree (typ XR-E) nebo značky Seoul semiconductor.

No a konkrétní výrobce opravdu dobrých LED čelovek je třeba Lupine - http://www.lupine.de/ , ale nechává si za ně slušně zaplatit. Typ Betty 14 má 1400 lumenů, což je 3x více než Silva a je to naprosto srovnatelné s dálkovým světlem u auta.

>Moc toho o čelovkách nevim, ale mám pocit, že zhruba před dvěma lety přišla firma Petzl s novou generací diod. Nechce se mi to moc hledat, snad se k nim dostanete přes tenhle odkaz (Petzl na Tiomile):
>http://en.petzl.com/petzl/LampesNews?News=207
>
>>Ahojte,
>>chcem si kupit nove svetlá na nocne (Silva), ale vsimol som si pri priamom prenose z Jukoly ze tam vela bezcov behalo z LED svetlami. Nemate niekto informácie s akými lampami sa teraz behá ? Pôvodne som si myslel ze LED lampy su len slabšia nahrada svetiel od Silvy, ale možno sa vývoj uberá iným smerom. Dopredu vďaka za každú informáciu.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)