P ČSOB a kauza Jaromír Švihovský


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Libor Zřídkaveselý , posláno: 19.6.2008 23:23:53, z adresy: 85.160.219.65

Celý dnešní den jsem s chutí pozoroval, jak tu přibývají příspěvky a čekal, kdo bude ten první po zveřejnění zápisu z předsednictva. Nečekal jsem zázrak a ani me nepřekvapily známá jména a známé názory.
Tedy k věci. Není si co nalhávat, ano, včera jsem na P ČSOB podal několik návrhů, některé byly přijaty a některé ne. Celý návrh je zde:

Předsednictvo ČSOB zamítlo odvolání Jaromíra Švihovského proti udělení disciplinárního trestu (rozhodnutí číslo 001/2008). Zároveň projednalo tuto situaci a rozhodlo o zákazu činnosti pro trojici hlavních aktérů Jaromía Švihovského, Jana Beneše a Martina Henycha do 31.12. 2008. S politováním konstatovalo, že šikana ostatních členů ČSOB skupinou okolo této trojice závodníků dospěla až do stavu fyzického napadení Martina Henycha. Toto fyzické napadení však považuje za vyvrcholení reakce na chování dotyčných závodníků a považuje je za nešťastné a neadekvátní, bohužel však jako vyvrcholení neřešení daného problému. Zároveň ruší disciplinární trest pro Miroslava Slováka (rozhodnutí číslo 002/2008), neboť si je vědomo, že do této situace se dostal především díky chybám, kterých se dopustili především rodiče zmiňovaných závodníků a také oddíl SJC, jehož jsou zmiňovaní závodnici členy. Jevy jako výtržnictví, šikanu členů ČSOB, porušování základních pravidel ČSOB, považuje předsednictvo za velmi vážné a proto na základě odborné diskuse přistoupilo k těmto trestům. Úkládá vedení oddílu SJC zpracovat zprávu, proč výtržnictví svých členů dlouhodobě neřešilo a nechalo je dojít do současného stavu. Žádá odpověď na otázku, proč vedení SJC neprovedla žádná opatření, aby se podobné výtržnictví a šikana ostatních členů ČSOB neustále neopakovala. Současně uděluje trest Jaroslavu Havlíkovi a Tomáši Kálenskému ve formě důrazného napomenutí a žádá je, aby si jako čelní představitelé oddílu či svazoví funkcionáři ve svém oddíle zavedli účinná patření proti opakování podobných situací.

Za tímto svým návrhem si stojím a budu se jej snažit obhájit před kýmkoliv, kdo bude diskutovat slušně a korektně. Stejně tak budu hájit rozhodnutí předsednictva, neboť i když nepřijalo všechny mé návrhy, dokázalo danou věc řešit a rozhodlo podle rozložení názorů na danou problematiku.
Je s podivem, jak většina z vás, co jste tu během dnešního dne přispěli, znáte svá práva, zdá se však, že velmi povrchně jen znáte pravidla slušného chování, neboť jinak byste nemohli psát takové příspěvky.
Určitě je třeba říci, že můj pohled nevychází jen z kauzy v Jihlavě, neboť ji považuji za vyvrcholení problémů a ve svém návrhu jsem shrnul všechny další problémy, které se v poslední době udály a ve své podstatě stupňovaly. Zřejmě si jich většina z vás nevšimla nebo nemáte dostatek informací. Škoda, příště, než se někoho začnete zastávat, chtělo by si to zjistit, co vše dotyčný dělá, jak se chová a jaký pocit z jeho chování má většina, nikoliv menšina, mezi kterou jsem si vás bohužel nejen po dnešku zařadil. Bude pro vás velmi těžko pochopitelné, proč mluvím o šikaně a podobných věcech, ale stačí, když si na stránkách MŠMT naleznete metodický pokyn k šikaně ve školách. Pokud si tento materiál najdete a prostudujete, určitě zjistíte, že pojem který jsem použil, označuje situaci poměrně přesně, stejně tak zjistíte, že reakce Mirka Slováka šlo očekávat a bylo jedno, zda-li to bude Mirek Slovák nebo o týden později někdo jiný (neřešme kdy a jakým způsobem reakce proběhla - to důležité je, zda-li byla předvidatelná a tedy i obhajitelná jako "oprávněná sebeobrana" proti bezmoci, ve které se postižený = spící závodníci nachází).
Jednu otázku bych taky rád položil Sosnovi, který piše vždy, všude a rychle. Na níže vedeném obrázku se zdá, že buď nemáš na ubytování a v restauraci na tebe padla únava po velmi náročném závodě, nebo je alkohol občas také tvým nejlepším přítelem více než je zdrávo. Nebo je fotografie náhodná?
Vám ostatní, kteří se tu vehementně zastáváte potrestaných a hledáte viníka mezi těmi, kteří byli oběťmi jejich chování. Zamyslete se, jak se chováte, kolik toho někteří z vás občas vypijete a zda-li náhodou nejste rádi, že se může přidat ke skupince BT teamu, kteří se narozdíl od vás umějí bavit i bez vás. Že se něktrým jejich způsob zábavy nelíbí je věc jedna, ale jsou to kamarádi, kteří umějí uznat i své chyby a alespoň tu nepíší nesmysly jako vy ostatní.
Vždyť není to ani 14 dní, co tu někteří plakali, že to na závodech byla nuda bez těchto tří potrestaných, ale oni se uměli bavit i v potrestání a vy jen pláčete, že bez nich jste ztraceni. To už se ani neumíte sami opít? Myslím, že by celé kauze prospěl klid, potrestaní se snad se svým trestem smíří a třebas i pochopí, že jsou hranice, které nelze překročit. A vy ostatní, kteří s takovou radostí s nimi zajdete na pivko a pak se umíte přiznat k povyku v tělocvičně - až vaše rádobykamarády někdo potrestá- se zamyslete sami nad sebou, nad svým chováním a nad svým kamarádstvím.
Závěrem k rozhodnutí P ČSOB - v našem svazu je nejvyšším orgánem VH, mezi VH je nejvyšším orgánem předsednictvo, které má už své pravomoci omezené. Bohužel, podle mne však bohudík, má dostatek pravomocí, aby mohlo rozhodnout i nejen podle předem stanovených papírů. Kdyby totiž muselo vše dělat podle těch papírů, které by VH vytvořila, nemuseli by v předsednictvu sedět lidé a stačil by jeden počítač. Pracoval by, rozhodoval by a všichni by byli spokojeni. Myslím, že by tam však chybělo to, co je lidem vlastní - myšlenka, umění rozhodnout, umění řešit i složité situace, které nešlo předvídat apod., ale vám by se to nejspíš líbilo.
A nyní ta fotka:



Domníváte se, že doběhnout, vyrazit na pivko, strávit tam odpoledne, večer se přesunout do hospůdky a ráno se zbytkovým alkoholem v krvi na start je dobrý příklad pro těchh pár žáků a dorostenců, kteří teď OB dělají. Že jste jim dobrým vzorem, nebo si myslíte, že vás nevnímají? Třeba vám zamyšlení nad předchozím textem neunaví a i na něco příjdete, pokud ne, škoda času, kterým jsem tomuto textu věnoval. Švihákovi, Hónovi i Heňovi i celému BT přeji, aby pochopili, že jsou věci, které nelze dělat, aby jim tresty, které dostali, otevřely oči.
Libor Zřídaveselý




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)