Re: Otevřený dopis Disciplinární komisi ČSOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Hóna (Jan Beneš - barvitel vlasů) , posláno: 10.6.2008 17:04:52, z adresy: 85.71.16.244

Hóna profesionálni barvitel vlasů, prosí Adama Chromého, který jediný neměl na MSJ 2005 ve Švýcarsku z kluků obarvenou hlavu, aby zvážil svá slova a uvědomil si, že Jan Beneš barvitel vlasů ležel ve svý postýlce, koukal jak se ho snažej Hendy, Rajmo a Pally obarvit, ty pak utekli do svýho pokoje a chudák Martin Henych barvitel vlasů, který s tebou spal na pokoji to odnesl. Strčil si ho, on hlavou narazil do stěny udělal si bouli a šlo se spát.


>Vážená dosciplonární rado,
>musím přiznat, že rozhodnutí disciplinární rady mě velice překvapilo, a vyvolalo ve mě zklamání nad spravedlností v českém orientačním běhu. Zabývali jste se incidentem Miroslava Slováka pouze z tohoto pohledu: "Miroslav Slovák způsobil zranění Martinovi Henychovi - z toho vyplývá dopustil se přestupku." Vůbec jste ale do svého rozhodnutí nezapojili velmi důležitý fakt - proč k tomu došlo.
>
>Nemůže odsoudit jako stejně zavrženíhodné následující 2 situace:
>
>1) osoba A jen tak, bez zjevného důvodu zmlátí osobu B
>2) osoba A udeří osobu B proto, že je opakovaně i přes několikeré upozorňování "po dobrém" osobou B obtěžována
>
>I v soudních sporech na půdě českého soudnictví je k těmto faktům přihlíženo a rozhodnutí o výši trestu je velice OVLIVNĚNO příčinou vzniku problému. Uvědomme si, že kdyby v situaci 2 osoba B soustavně neobtěžovala osobu A, nidky by k incidentu nedošlo. A to je ten hlavní důvod, proč POVAŽUJI ZA JEDNÁNÍ MIROSLAVA SLOVÁKA ZA PŘIMĚŘENÉ.
>
>Vraťme se nyní ke od obecné situace ke konkrétní. Skupina okolo Martina Henycha je skupinou, která se SOUSTAVNĚ A OPRAKOVANĚ dopouští zejména těchto přestupků:
>
>1) svými projevy ruší závodníky v jejich přípravě na závod a v regeneraci
>2) svými projevy a přestupky poškozují jméno Českého svazu orientačního běhu
>3) poškozují jméno pořadatelů, kteří svým jménem ručí za zapůjčenou tělocvičnu či jinou ubytovací kapacitu
>4) jejich chování není ve sporu puze se slušností, ale VELMI ČASTO i se zákony ČR (vlastní zkušenosti)
>5) k tomuto chování dochází SOUSTAVNĚ A OPAKOVANĚ, čili jej lze považovat za recidivní chování!
>
>Z vlastní zkušenosti buhužel vím, jak je nutné jednat s takovými lidmi. Jakmile budou potrestání napomenutím, či vyloučením ze svazu, nic to nepomůže. Omluví se, vše se přejde, a jejich přestupky budou trvat dál. Z osobní zkušenosti si troufám tvrdit, že s takovými lidmi nelze jednat "po dobrém", a že pouze dobře mířená rána může mít u těchto lidí nějaký účinek. Toto říkám z vlastní zkušenosti, protože až metoda dobře mířené rány byla jediná a poslední, která mně uchránila před výtržnostmi Martina Henycha a Jana Beneše, když se mi snažili ve spánku obarvit hlavu barvou na vlasy. O mnoho přestupcích skupiny okolo Martina Henycha jsem schopen podat osobní svědectví.
>
>Proto apeluji na Disciplinární radu ČSOB aby přehodnotila své stanovisko vůči Miroslavu Slovákovi a zbavila jej vyměřeného trestu a aby KONEČNĚ DEFINITIVNĚ VYŘEŠILA TUTO OTÁZKU METODOU, KTERÁ ZASTAVÍ SOUČASNOU RECIDIVU TÉTO SKUPINY (Současná řešení se zdají jako neúspěšná, neboť tato skupina jíž byla několikrát potrestána, avšak bez výsledku.)
>
>Vzhledem k tomu, že u některých činností dochází kromě újmám na cti i k nemalým škodám na majetku (tělovična MČR štafet 2007), zvažuji v případě nezlepšení situace podání podnětu pro Policii ČR.
>
>Tento text má charakter otevřeného dopisu adresovaného předsedovi Disciplinárná rady ČSOB Pavlu Běhounovi a byl zaslán na jeho emailovou adresu a zveřejněn na diskusním fóru BEN z následujících důvodů:
>
>1) chci apelovat na českou OB veřejnost aby si uvědomila vážnost situace (viz. přestupky body 2 a 3)
>2) chci upozornit na dle mého názoru nespravedlivé rozhodnutí Disciplinární rady
>3) chci upozornit skupinu okolo Martina Henycha na závažnost jejich přestupků, kterou si nejspíše ani neuvědomují
>
>S pozdravem Adam Chromý, ZBM 8841




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)