Re: Fuj eliťákům v áčkách


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: OJ , posláno: 10.6.2008 12:01:33, z adresy: 213.151.93.158

Ne že bych se na eliťáky ve startovce Ačka netvářil kysele, ale... kolikrát tam nakonec opravdu vadí, a kolikrát jsou nakonec ostatním ku prospěchu? Zrovna teď v neděli by "bez nich" byl průměrný čas nižší jen o 3,7 sekundy, zato body by byly horší o několik set.

Nicméně i tak by se asi nikdo nezlobil, kdyby eliťáci z Ačka a Ačkaři z Bčka "navždy zmizeli". Jenže... jak to zařídit? Asi se budem muset vrátit ke "starému dobrému" systému licencí C -> B -> A -> E ;-) To je jeden z mála účinných způsobů jak tomu zabránit. Resp. eliťák by sice Ačko asi moh běžet, ale nikomu by tam nevadil.
Nebo bychom rádi, aby v soutěžním řádu bylo, že kdo je v rankingu do 40. místa, prostě se NESMÍ přihlásit jinam než do elity nebo do tréninku? No tak to je fakt dost utopie ;-)
Nařídit, že všichni se automaticky hlásí do nejvyšší možné podkategorie, je taky nesmysl, to by se totiž nakonec mohlo obrátit proti "nám ubohým Ačkařům" - nelze přeci nutit člověka ze 2. stovky rankingu, aby elitu běžel jen proto, že repre je v zahraničí a spousta dalších dala přednost Bčkám v Čechách proti Ačkům v Bulharsku...

Průměr bodů jako kritérium pro nasazování řeší tak leda Ačkaře v Bčku (případně Cčku, kam se ale stejně můžou dostat dohláškou). Kdo by urval Ačko, ten dostane divokou kartu do elity. Nicméně, výpočetně i aplikačně by to myslím nebyl problém, prostě by to bylo jen jedno další číslo. Jen jestli by se do něj počítaly i disklé závody (a jiné nuly)? ;-)

>Chtěl bych vyjádřit odpor k tomu, že se v poslední době čím dál více eliťáků hlásí na klasikách do áček. Podle mě je to srabárna a vůči opravdovým áčkařům je to nefér. Podívejte se někdy, jak otrávené ksichty jsou u výsledků H21A, když to tam eliťák urve o pět minut. Pokud si někdo nominuje do elity, a bojí se běhat eliťáckou klasiku, tak se nemá hlásit do H21A, ale do T5 nebo do příchozích.
>Já bych přihlašování do nižší kategorie na áčkách nejradší úplně zakázal. Pokud to takhle půjde dál, můžeme rovnou místo H21E a H21A vypsat H21L a H21K jako na OŽ ... případně H21EL, H21EK a pro ostatní H21EKL.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)