Re: Zpatky na stromy!


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Tomas Lestinsky , posláno: 22.5.2008 9:39:01, z adresy: 80.188.37.130

Proc by to nemelo byt brano vazne? ;) Ma to vyhody nejen pro zavodnika, ktery si mapu instaluje sam a ten sikovnejsi si jeste stihne namapovat prvni postupy, ale i pro poradatele, kteremu odpadne sackovani. Osobne je mi jedno, zda je mapnik nebo ne, jsem schopny prinest po zavode mapu neporusenou za temer jakychkoli podminek (dest/slunce) s nim i bez nej.

>Hele, a co se takhle proste vykaslat na "standard igelitove doby" a mapniky az na nutne pripady proste nedavat? Temi nutnymi pripady myslim treba stafety, kde se k mape vklada papir s cislem, nebo mistraky, kde by mel byt urcity "top standard" (a treba v rozbezich muze mit kazdy pridelenou svou mapu). Ale na kazdem zavode vyssi urovne nez oblastni (a kdyz to poradatel neudela treba na vicedennich, hned je tercem kritiky)? Zatimco obchodni retezce pomalu prisly na to, ze igelitka ke kazdemu nakupu => tuny igelitoveho odpadu jim dobre jmeno nedela, orientacka soucasnost je "igelit na kazdy zavod - zabalit, pouzit, vyhodit", coz k "nature-friendly" sportu, za ktery se orientak rad vydava, zrovna moc nesedi. (V lepsim pripade se igelity vyhazuji az doma do kose, v horsim v prubehu zavodu - videl jsem to i ted v nedelnim desti, coz teprv kdyz prazi slunce...) Nemam problem vzit si svuj mapnik, kdyz poradatel v pokynech napise, ze nebudou - navic si sam vezmu takovy, jaky mi vyhovuje, a jen tak v lese ho asi nevyhodim. Jiste chapu, ze za deste nacpat mapu do mapniku neni uplne lehke, kdyz uz vam bezi cas (predloni v Doksech mi A3 trvala presne minutu :o), ale to by resilo fasovani mapy minutu pred startem jako na WRE ve Pteni.
>P.S. Nedelam si iluze, ze tenhle prispevek bude nekdo brat vazne (standard je standard, ze?), ale takovy kompromis "mapniky k dispozici na startu - kdo chce, ten si vezme" by vubec nebyl od veci.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)