Kde se vzal Soutěžní řád, Disciplinární řád, ale třeba i Mapový klíč.


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 22.11.2007 21:31:03, z adresy: 80.95.99.36

Problémem všech vnitřních předpisů ČSOB (za jejichž porušení může být i ten disciplinární postih) je jejich neprovázanost resp. není definovaná jejich hiearchie a provázanost. Soutěžní řád je samozřejmě zmíněn v Pravidlech a to skoro víc než v těch Stanovách, kde je zméněn nedostatečně. Například v kapitole 8. Rozpis ...Rozpis musí obsahovat...tyto informace pokud nejsou uvedeny v obecnějším předpise, tj. soutěžním řádu. Podobně se Stanovy zmiňují o jakýchsi hlavních sportovně technických dokumentech, kde je jmenovám soutěžní řád, ale jediné konkrétní určení SŘ ve Stanovách je, že určuje, jaké soutěže zajišťují oblastní soutěžní komise.

Pochopil bych, že pod Stanovami stojí Pravidla a pod nimi Soutěžní řád a pod tím ještě Prováděcí pokyny, ale nikde to není přesně dáno. A co s takovými Směrnicemi (působícími napříč sekcemi). Například Směrnice pro účast v soutěžích obsahuje pravidlo o složení štafet a družstev. To asi proto, že platí pro všechny sekce OB, ovšem článek 1.4 se odkazuje na Pravidla OB. Zajímavá je také Směrnice pro mapy, která odkazuje na platné mapové klíče, ale třeba Pravidla OB neodkazují vůbec na tuto Směrnici. Platí tedy rovnou normy IOF?

Provázat správně všechny dokumenty není jednoduchá věc a jsem zvědavý, zda se do toho vůbec někdy někdo pustí a dokáže vše správně provázat. Asi to bude chtít začít od shora - tedy od Stanov a není jednoduché ani časové provázaní = změna všech dokumentů najednou.

Rozhodování Disciplinární rady proto nebývá jednoduché, protože vždy zabředne do chaotické změti předpisů svazu a to pak může vést k mnohoznačnému a překvapivému výkladu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)