Re: Re: Re: Re: takhle to asi nepůjde


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 31.10.2007 14:38:12, z adresy: 212.67.70.8

>Podle mne není šťastné pokud je nějaký závod přidělen tak, že prostor přesahuje do naprosto čerstvě zmapovaných prostorů jiného oddílu (zde na severu i na jihu). To jsem měl na mysli.
>
>Vyřešení autorství je opravdu složitější. Podle této diskuze si autorská práva DKP neošetřilo (písemnou smlouvou), BOR je nezískal (se všemi autory nejednal a ani nezaplatil) a onen mapař, který měl práva udělit, je na mapě neuvedený a podle dokumentace DKP (údaj na mapě) práva k mapě neměl. Podle tohoto údaje nebyl totiž autorem celé sporné části ale jen asi 1/4 prostoru.
>

OK, celkem správně jsi to rozdělil do dvou odstavců, protože autorská práva (chráněná zákonem) s přidělováním závodů nijak nesouvisejí (ani nemůžou).

Autorská práva (včetně problematiky sdílení ocd souborů) může posuzovat jen soud; vyjádření orgánů Svazu má asi stejnou váhu jako názory pánů Vopičky a Vomáčky. Tady není co řešit, takže Svaz to ani nemůže "vyřešit".

Pokud jde o přidělování závodů (konkrétně povolení pořádat v daném prostoru), je třeba mít na paměti, že blokace prostorů zneužívají silné kluby ve vzájemném konkurenčním boji (což náš případ dost jasně ilustruje) a že díky blokaci nemaji slabší oddíly už vůbec žádné šance.

Jako možné východisko vidím postup s pracovním názvem "znárodnění": Svaz (například tento sporný) prostor embarguje jako prostor určený pro pořádání budoucího významného závodu a pořadatele vybere v (otevřeném) výběrovém řízení.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)