takhle to asi nepůjde


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 30.10.2007 16:27:27, z adresy: 212.67.70.8

Úplně s Tebou souhlasím, že autorská práva nemůže posuzovat disciplinární rada ani mapová rada (ani - dodávám - jiný orgán Svazu). Ale jak je vidět, je třeba zdůraznit, že autorská práva se váží ke konkrétnímu (mapovému) dílu, takže výraz "prostor, kde má jiný subjekt, než žádá, již autorská práva" nedává žádný smysl. Sám se přece v jiném příspěvku odvoláváš na "16 mapařů, 16 map".

Samozřejmě MAPOVAT si může kdokoli cokoli (tedy u členů ČSOB asi s výjimkou výslovně embargovaných prostorů), tj. např. sporný prostor si můžu zmapovat i já a pověsit doma na zeď nebo rozdávat mapy zájemcům. Svaz může rozhodovat jen o POŘÁDÁNÍ závodů v rámci Svazu v daném prostoru (tudíž např. nemůže ani bránit ve využití vozíčkářům nebo ROBákům).

Další problém je v tom, že řadu prostorů zmapovaly postupně různé oddíly. Posílení zásady "držení prostorů na věčné časy" by v podstatě zcela znemožnilo rozvoj nových oddílů. Před deseti lety jsme sháněli slušný prostor v okolí Prahy a dodnes mám v živé paměti, jak se mnou zástupci oddílů (ne)jednali. Nejde o náš klub, sehnali jsme poslední volný prostor na hranici kraje, ale dneska už by nový oddíl nesehnal vůbec nic. Takže tudy cesta nevede.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)