ISSOM - kam zmizely značky?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Vyspělý Jihočech , posláno: 19.10.2007 11:41:26, z adresy: 147.228.209.159

JO, to uz se resilo. Me by spis zajimalo, proc se v ISSOMu nevyskytuji symboly, ktere jsou v ISOMu, a ktere by nasly opodstatneni i pri sprintovych zavodech. Mam na mysli treba kriz nebo shluk balvanu...


>V anglickém originále ISSOM je stanoveno, že "porušení mapového klíče" vede k diskvalifikaci. Je to nešťastná formulace, protože mapový klíč nemá co stanovovat tresty za porušení pravidel. Ale bohužel je to tam a nedá se s tím u IOF závodů nic dělat.
>
>A právě proto je v českém ISSOMu řečeno, že způsob potrestání je věcí nikoli mapového klíče, ale sportovně technických dokumentů ČSOB. Překonávání nepřekonatelných překážek v závodě s mapou dle ISSOMu je zakázáno, potrestat provinění lze však jen v případě, že to bude stanoveno nějakým svazovým předpisem. Toto asi zatím nikde není precizně řešeno (viz obšírné pojednání Pavla Starosty zmíněné výše). Pokud chce mít pořadatel jistotu, podle mého názoru stačí, aby stanovil v pokynech nebo lépe v rozpisu závodu, že porušení zákazu překonávání nepřekonatelných překážek dle ISSOMu bude trestáno diskvalifikací.
>
>>
>>A specialitka české verze ISSOM 2007 -
>>
>>...Způsob potrestání při závodech ČSOB určují sportovně technické dokumenty ČSOB - no nevím o dokumentu, který by to řešil.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)