Re: Zmena prostoru MCR stafet a klubu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Michal Jedlička, SHK 7309 , posláno: 11.9.2007 12:33:21, z adresy:

Poradatele zavodu v orientacnim behu to nemaji v mnoha pripadech vubec jednoduche. Vim to z vlastnich zkusenosti, protoze se sam jiz po mnoho nekolik let podilim na poradani velkych republikovych zavodu. Diky tomu se asi dokazu lepe vzit do pozice poradatele a odpustit mu nektere nedostatky nebo chyby. At se ale ted snazim sebevic, tak nechapu jak je mozne chtit usporadat M CR stafet a klubu v terenu, ktery se nove objevil na strankach tohoto dvojzavodu.
Kdyz jsem se docetl, ze doslo ke zmene centra zavodu, tak jsem si myslel, ze se jenom pobezi z jineho konce mapy. Klidnej jsem byl i ve chvili kdy jsem zjistil, ze se jedna jiny zavodni prostor, protoze poradatel na svych strankach pise, ze ?M CR nijak svou kvalitou neutrpi, snad jen poradatelum zustane navic jedna zcela hotova mapa?. Sok ovsem prisel, kdyz jsem si otevrel ukazku stare mapy. Novy zavodni prostor = nekolik lesnich ostruvku o celkove rozloze cca 2 km2, prazdny les, spousta cest, minimalni prevyseni.
Nedalo mne to a zkusil jsem si nacrtnout trat muzskych stafet ? delka 9,5 km, prevyseni 120 metru - http://www.shk-ob.cz/upload/mcrstafet2007.jpg . Kratsi to byt nemuze, protoze prumer na kilometr bude v tomto typu terenu urcite pod 5 minut. Nikterak libiva trat pritom vymetla vsechny kousky lesa. A tak me napada, kde se pobezi v nedeli? Najde se v tomto lese dostatek objektu, aby se nebehalo po oba dny po stejnych kontrolach? Ale napadaji mne i dalsi otazky. Jak nekdo vubec muze pro republikovy zavod vybrat tento teren (a to i presto, ze se jedna o nahradni variantu)? Jel by nekdo na tyto zavody, kdyby se jednalo o ?pouhy? Cesky pohar stafet?
Je mne jasne, ze se asi nestane zadny zazrak a ze se jedny z nejprestiznejsich ceskych zavodu letos skutecne pobezi po polich a zbytcich lesa, ale chtel jsem dat najevo (a myslim, ze nejen za sebe), ze s takovym terenem pro zavod M CR rozhodne nesouhlasim.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)