Re: Re: Re: V sobotu bude na WRE klasiku mapa desitka?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Langr , posláno: 28.5.2007 23:18:52, z adresy: 85.132.176.252

Jen doplnim Sosnu: MR jiz drive nepovolila desitku pro hlavni kategorie (HD16 - HD21) a 24.5.2007 nepovolila digitalni tisk v Jilemnici pro mapy meritka 1:15.000 a pozaduje tisk ofsetem, u map 1:10.000 ofsetovy tisk doporucuje.
Tezko oznacit pocinani poradatelu VRL jinak nez zvuli.
Podobne poradatele z SJC dosud nepredlozili kontrolni vytisk mapy na nedeli z jilemnicke tiskarny k vyjadreni MR. Co udelaji, pokud MR 2 dny pred zavodem nepovoli digitalni tisk ???


>Za prve - meritko mapy nenarizuje Mapova rada, ta je pouze poradni organ. Poradatel porusil narizeni Soutezni komise (to v pokynech zatajil - konkretne Soutezni rad), coz je pochopitelne anarchie. Co si jeste poradatel dovoli porusit!
>
>Za druhe. Nejen ze porusil meritko mapy, ale i nepovoleni laseroveho tisku pro vrcholovy zavod CSOB. Toto doporuceni MR schvalila letos pouze pro MCR DT. Osobne jsem byl v oddile jako vedouci kartograf (i clen one rady) proti a vysledky tisku vubec nepresvedcily, ano meritko bylo 1:15000. Ale pokud uspokojujici vysledky budou az treba na meritku 1:5000 budeme od ted behat na petce?
>
>Az se v Jilemnici nauci tisknout mapy pro vrcholovy OB (predseda MR Honza Langr na tom aktivne pracuje, jde mozna jen o ziskani zkusenosti, ale proc na zavodech PE? proc ne na oblastacich), pak se bude na laseru moc tisknout - treba i patnactka. Slibne vysledky se rysuji i jinde, ale ne dnes. A ta uspora penez za tisk na laseru se dnes pohybuje radove v tisicich, a to jen diky dodatecnym nakladum na tisk trati - hola mapa je levnejsi ofsetem. To je pakatel z hlediska desetitisicovych az statisicovych nakladu za mapu.
>
>Nevedel jsem, ze muj prispevek Chceme skoncovat s patnactkama realizuje nekdo tak rychle. V prostoru snad nikdy desitka vydana nebyla. Ze by tu zase byl problem s generalizaci kdysi prehledne zmapovaneho teren? Jako vetros, ktery si stale narokuje H21 podrobnejsi meritko uvitam a verim, ze pokud zavod probehne hladce, bude meritko mapy opravdu jen tema pro diskuzi na BENu nebo v odbornych komisich. Ale...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)