Re: Prihlasovani na zavody


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: VoiToi , posláno: 1.5.2007 21:57:25, z adresy: 83.208.67.61

Hmm, ta idea je docela hezka, ale ma to par nedostatku.

- Mirek Chmelar z provozovani systemu zatim nic nema, ackoliv tomu obetuje dost casu. Nelze po nem zadarmo vyzadovat provozovani systemu, ktery by vsichni povinne pouzivali, protoze

- provozovani globalniho prihlaskoveho systemu je velka odpovednost. Jako poradatel zavodu s velkym poctem lidi radeji vezmu odpovednost na sebe. Co kdyz bude server pretizen nebo nefunkcni v dobe pred zavody, a nebude mozne z nej dostat prihlasene zavodniky? Nevim jaky ma www.obhana.cz hosting, ale k pretizeni by klidne mohlo dojit, pripadne by poskytovatel mohl vyzadovat vyssi cenu.

- polovina lidi co se prihlasuje, ma nejake dalsi otazky, takze lidsky kontakt je prinosny. Automat vam na nic neodpovi.

- jako poradatel, kdyz dostanu prihlasku, mohu overit jeji pravost a vyloucim to, ze je to jen nejaky pokus nebo zert. Mohlo by se stat, ze az po vytisteni map zjistite, ze napr. 30 zavodniku z H40 maji jmena Fgsfsfgjr Gfhsder apod.

Tyto veci by bylo mozne urcitym zpusobem resit, ale neni to zatim moc realne:
- v pripade povinneho pouzivani by provozovatel systemu musel nest za jeho funkcnost odpovednost. Pak by z toho ale musel neco mit - alespon slusny plat.

- prihlaska by byla platna pouze po zaplaceni (napriklad kartou nebo pres PayPal) - to by vyloucilo prihlaskove "spamy" nebo sabotaze.

>Primlouval bych se za to, aby alespon poradatele zebricku A a B pouzivali pro prihlasovani system obhana.cz. Letos jsou 2x vikendove A tak, ze jeden poradatel pouziva a druhy ne... V dnesni dobe online informaci, internetovych bankovnictvi a podobnych vymozenosti je prihlasovani mailem davno prekonane (i kdyz ne davno tomu co se posilaly prihlasky postou :-)).
>
>A koneckoncu, ja bych z toho udelal povinny system pro vsechny zavody v ramci CSOB (berte to jako navrh pro prislusne dokumenty na rok 2008). Ti ,co nepouzivaji nebo jim v necem nevyhovuje, urcite prijdou s napady jak system vylepsit tak, aby splnoval vsechna kriteria...
>
>Bestik




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)