JARNI POHAR


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Martin HENYCH , posláno: 19.3.2007 12:44:03, z adresy: 147.251.198.166

5.3.2. Misto sedi, lampion neni
...
d) Spatne umistena kontrola-dnes uz se stava malo, ale presto vzit se do mysleni stavitele, co mohl s cim zamenit. Obdobne pri chybnem popisu.
POZOR: NEMA MOC SMYSL (SNAD JEN TRENINKOVY) POKRACOVAT V ZAVODE BEZ STIPANCE KONTROLY. Bud tam kontrola nekde je a lze ji tedy nalezt, NEBO TAM NENI (UKRADENA), VSICHNI ZAVODNICI SE TAM CASEM SETKAJI A ZAVOD BUDE ZRUSEN.
Zdenek Lenhart, Taktika a technika OB (1976)

Myslim, ze tyto a dalsi slova od Zdenka Lenharta zna vetsina z nas a podle meho nazoru se prave tento bod (tato situace) stala v sobotu pri prvnim rankingovem zavode tohoto roku. Nevim jak to doopravdy s kontrolou cislo 83 bylo, jestli byla ukradena vcetne listecku (stitku), po kterem nebyla na miste kontroly ani pamatka a nebo jestli byla kontrola umistena na spatne misto (vcera jsem slysel nazor, ze ji pry kdosi nasel na jinem miste o kus dale v cistem lese, ale tomu se mi take moc nechce verit, nebot ja i dalsi pocetna skupina lidi jsme okoli procesali opravdu dukladne a po stitku, natoz kontrole nebyla nikde ani pamatka).
To je ale podle meho nazoru stejne vedlejsi, hlavni je vyresit co se zavodem. Vezmu si ted kategorii H21B, kterou jsem absolvoval ja-kolem dvaceti lidi kontrolu na svem miste nemelo, je pravda ze dalsich osmdesat ano. Ale i tak me udivuje postup poradatele, ktery nevaha z teto kategorie na normalne uverejnovat vysledky a dela skoro jako by nic (takhle mi to, teda aspon pripadalo v sobotu po zavode na shromazdisti), ale poradatel nastesti jako by nic nedelal, takze se vecer poskozenym zavodnikum omluvil a zduraznil, ze vysledky jsou predbezne a ze se muzou jeste k vzhledem ke zminenym problemum menit. MUZOU MENIT???JAK MUZOU MENIT???!!!NEMA SNAD BYT ZAVOD NA KTEREM CHYBELA KONTROLA JEDNOZNACNE ZRUSEN?!To musi opravdu nektery ze zavodniku podat protest, aby byl zavod s chybejici kontrolou zrusen?Nemel by to prece jenom poradatel udelat spolecne s omluvou sam? Abych poradatelum z PHK nekrivdil, mozna ze se tak jeste stane a nebo mozna, ze jeste nektery ze zavodniku protest poda (ma na to jestli se myslim tyden, stejne tak jako poradatel na zverejneni oficialnich vysledku). Ale ja stejne mi to prijde, jako opravdove fer jednani, vzdyt nekteri zavodnici z me kategorie jeste v nedeli vubec v nevedeli, ze na trati ze zacatku zavodu nejaka kontrola nebyla. Omluva se sice na internetu byla hned po zavode, ale byl by velky problem omluvit se zavodnikum primo na miste rozhlasem, treba pri nedelnim vyhlaseni nebo tak?Ja myslim ze nebyl. V nedeli jsem se doslechl, ze poradatel planuje zrusit jenom kategorii H21B-licha, ze pry na sude uz to meli na trati vsichni v poradku ale to me rozesmalo opravdu nejvic! Dyt prece zadna kategorie H21B-S a nebo H21B-L neexistovala, kazdy zavodnik se prece prihlasil jenom do H21B, proti rozdeleni kategorie do dvou skupin z duvodu velkeho poctu startujicich vubec nic nemam, ale porad je to jenom jedna kategorie!!!!A UZ STE NEKDO SLYSEL, ZE BY SE ZRUSILA JENOM POLOVINA KATEGORIE???Ja teda ne:-)

Nechci jenom kritizovat, takze na zaver bych chtel poradatelum podekovat za pekny prvni letosni zavodni vikend, i kdyz se bohuzel pro nektere z nas stal sobotni zavod pouze treninkem. Vyzdvihnout bych chtel predevsim nedelni nefarstovany usek, ktery nebyl pouze krosem, jak jsem ocekaval+taky obcas pekne zasite kontroly:-)

Na zaver preji poradatelum z PHK hodne sily a rozumu, pri rozhodovani jak vyresit vyse zmineny problem (ktery se tyka, jak jsem se doslechl od riditele zavodu, trech kategorii), tak aby se nakonec zadny ze zavodniku necitil poskozen. A vsem lampionum do nove sezony hodne uspechu.
Martin HENYCH (SCJ8601)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)