Re: Re: na okraj k tisku map


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 2.5.2006 15:39:40, z adresy: 193.86.31.73

Ja bych tisk na laserovce jako nekvalitni technologii uz dnes neodsuzoval. Ale musi se to zadat nekomu, kdo uz ma zkusenosti. Podminka nutna! Da se pouzit i meritko 1:15000. Asi doma vyhrabu nejake mapy, ktere jsou OK (pokud vubec poznam, ze slo o laser).

Stale vic oddilu pouziva laser, protoze muze soucasne zakreslit trate, coz je otravna dlouha prace, hrozi chyby a oddily uz jsou ochotny to zaplatit. Dale mohu zakreslit do mapy nejnovejsi zmeny a efektne oprasovat mapu, ktera by byla treba pro mnozstvi novych pasek problematicky pouzitelna.

Jeste je mozna problem s kvalitou papiru. I to se musi ohlidat. Nevhodny je take inkoust.

My ve FSP zadavame klasicky tisk uz jen v omezenem nakladu tak 1000 ks resp. na 2 ci 3 zavody. Pokud budeme chtit pouzit mapu treba po 2 letech, je lepsi udelat aktualni dotisk na laseru. Posledni roky jsme pouzivali tisk v Nord Service Opava, kde nabidli i rozumne ceny. Predpokladam, ze i dalsi firmy jsou schopne nabidnout podobne podminky, zvlaste pokud umite dodat vlastni zkusenosti s tiskem (napr. levny "sponzorsky" tisk u kamarada - i kdyz radeji ne, pokud nebude neni kvalitni).




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)