Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na predchozi prispevky tohoto vlakna


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starous , posláno: 31.1.2006 12:07:41, z adresy: 62.240.183.54

Kurej, byl jsem na LOBech celkem dostkrat. Co presne se ti nelibi?

>Pocuvaj, Starous, si spadol z jahody na hlavu, alebo si bol prvykrat na LOBe?
>
>>Drahy Georgi,
>>spravne pises, ze to jsou LOBarske velmoci, a proto maji zrejme nepreberne mnozstvi poradatelu. A tim myslim zkusenych poradatelu, kteri takovou akci nedelaji poprve v zivote. Ti proste vedi, co a jak, tak to tak delaji. Kdybys nebyl uz nejaky ten patek po smrti (nebo je to jenom shoda jmen?), tak bych te chtel videt, jak zvladnes udelat na prvni pokus vsechno OK.
>>Uz jsem to nekde psal, ale plati ono zname "kdo nic nedela, nic nezkazi". Kdyby bylo nejake priste (ale to fakt nastesti zatim neplanuji), tak uz vim, kde jsme udelali chyby a pochopitelne se jich pokusim vyvarovat.
>>Az se rozhodnes misto drzkovani poradat, tak ti klidne budu povidat, co vsechno je potreba udelat. To nemyslim jako ironii, ale jako pratelskou pomoc.
>>Hare krsna.
>>Tvuj hlavni rozhodci.
>>
>>>Videls nekdy mapy z nejakych svetovych akci v LOBu? Treba LOBarske velmoci - Rusko, Finsko - mapa vypada misty jako ctvreckovany papir a carek je tam opravdu hodne:-) Ale nevsim jsem si, resp. nikdy jsem neslysel, ze by svetovi zavodnici mazali na klasiku:-)))
>>>A ceske LOBy by se asi meli blizit tomu, co se deje ve svete, ne? Nebo muzem zalozit disciplinu cesky LOB a delat si vlastni MS...
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>>To je pravda, elitu nebeham, protoze na ni nemam ani nahodou :) . A je jasne, ze neobhajuji chybky, co poradatele o vikendu vyrobili. Mapa je pripad sam pro sebe, ze byla spatna videl snad kazdy. Kvalita stop se dala po nejakem tom kilometru docela dobre predpokladat, teda aspon ja jsem k tomu pristoupil tak, ze vsechno je teckovane nebo carkovane.
>>>>Myslim ale, ze myslenka prispevku je o tom, jestli je dobre mit zavod komplet upraveny rolbou, aby si elita zabruslila (skate), anebo by tu mel byt prostor i pro mista, kde to nepujde a bude treba pouzit klasiku. :)
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Na strankach IOF je kratky popis orientacni discipliny, v CR zvane Lyzarsky Orientacni Beh. Mimo jine se tam pise toto - ...An elite level ski-orienteer needs excellent skiing and map reading skills - and the ability to combine those two...
>>>>>Je mi jasne, ze nikdo z Vas v LOBu nepraktikuje "elite level" . Ale myslim si, ze je pochopitelne, ze zavodnikum s ambicemi se zavod nelibil. Prece jenom ve svete se pri LOBu lyzuje
>>>>>Myslim, ze vsichni by prezili nizkou kvalitu stop, kdyby byl jinak zavod excelentni. Jenze nejvetsim problemem zavodu byla mapa a klasifikace stop. Je pekne ze stavitel trati nabidl spoustu voleb, ale kdyz se nemuzes spolehnout na to, ze stopy v mape odpovidaji stopam ve skutecnosti, tak podle ceho pak mas volit? Pak je to zavod o nahode a ne o volbe.
>>>>>Pochopitlene take je, ze poradatele nemohli nic nadelat s tim, ze jim prostorem projel traktor a nekdo skutrem vyjel NEKOLIK jinych cest. Jen mozna kdyby to pred startem oznamili zavodnikum, tak by to bylo lepsi. Vzdyt ten kdo stavel onu kontrolu c.40 tu novou stopu snad videl, ne?
>>>>>Zavod mel vsechny predpoklady k tomu, aby se stal skvelym - nadherny prostor, husta sit stop, skvele snehove podminky, krasne pocasi... Ovsem vyse zminene skutecnosti a dalsi jako napriklad chybejici sjezdovka v mape a na ni kontrola, rozjizdeci kolecko take nebylo v mape a vedla pres nej mozna volba postupu, pritomnost jeste neodstartovanych zavodniku na mapovem startu - nedele, pochybny dojezd do cile - nedele srazily tento zavod hluboko pod prumer.
>>>>>Ale je pekne, ze se tento zavod v Lyzarskem orientacnim behu libil Vam, co neumite lyzovat:-) (sami to pisete) Nestalo by za to zmenit nazev teto discipliny treba na zimni orientacni beh - ZOB? Pak uz tam nejsou ty lyze a nemuze si nikdo stezovat, ze si nezalyzoval...
>>>>>
>>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)