Re: Re: Podivný příspěvek na webu ČSOS


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 19.2.2016 21:27:19, z adresy: 194.228.11.118

>Sosno, dokážeš přečíst vypálené CD z roku 2000?

No fakt takové mám a dokážu!!! Ale nedokážu přečíst úplně spolehlivě (jen nejvýš 90%) to z roku 2001 a 2002. Ono taky už médium Gold co stálo 300 Kč nahradilo pak noname už jen třeba za 5 Kč.

Ale ten čip. No nevím, co by tam tak mohlo stárnout. Porovnáváš totiž neporovnatelné technologie (pokud si trochu z branže)

Komunikace se sportidentem = komunikace s ne
nestranným... O tom ty mé reakce jsou. Oni třeba odmítají půjčit SI6 čip kvůli "nespolehlivosti" (ale řeší ve skutečnosti budoucí nekompatibilitu) a ty nové půjčují zase draze.

Počet problémů 20 (přesně to není podstatné). Jde jen o celostátní závody (vyšší stress závodníků) nebo tam jsou i oblasťáky? Pokud máš těch 20 případů, tak je nutné dát k tomu čísla čipů, třeba je nespolehlivá jen konkrétní série ne čip nebo se naopak zjistí, že selhávají i jiné čipy, jen je tolik nikdo nemá (statistika čipů byla naposled na obhana.cz). Proč neselhává typ SI5, který už je fakt fyzicky opotřebený (občas skalní závodníci běhají jen s holým čipem bez plastu). S tím bych opravdu neběhal.

A tak bych mohl pokračovat. Reálně na nás tlačí Sportident a jeho obchodníci, protože za á potřebují prodávat a za bé mají pak omezené možnosti s kompatibilitou. Tedy i technologicky by rádi (ale pak tu mají stále SI5) už staré čipy ukončily. Ale pokud má 40% v ČR SI 5 a 35% SI6, do toho nejdou, jen zkouší.

Firmware - ten bylo nutné opravdu aktualizovat. Ale to nemá nic společného se spolehlivostí a stářím krabiček. Jen to bylo nutné aby třeba pražská sada uměla nové čipy nebo dokonce air čipy. To je o firmware. My v Praze máme po výměně krabiček cca před 8 lety (staré série měly skoro pravidelně problémy s baterkami a tedy výpadky, to známe i s celostátních závodů) už jisté problémy, jsme na hraně životnosti baterek a měříme a komunikujeme s výrobcem, možná ne správně pilně, ale do výměny krabiček (i 8 a více let starých) nejsme zatím tlačeni.

Asi by nebyl problém dotlačit závodníky k novám čipům, kdyby opravdu měly nějaké nové vlastnosti, ale tlačit na ně, že se starým přitom stále spolehlivým už je to riziko?!



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)