Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nominace MČR ve sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Flaska , posláno: 15.5.2014 13:50:26, z adresy: 160.217.96.212

Stejne tohle vlakno skonci tak, jako kazde pred tim: je treba zavest MCR ve sprintu ve formatu kvalifikace + finale. To je jediny spravedlivy zpusob. Soutezni komise uz tusim predloni schválila tenhle format jako akceptovatelny. Zalezi pouze na poradateli.






>Pročetl jsem toto vlákno a protože běhám v té nejslabší oblasti, ze které postupující mistr dostane od nejlepších 5 minun na MČR, nedá mi to a musím reagovat.
>Jsem rád, že se náš mistr zúčastnil MČR i přes to, že bylo papírově jasné, že výsledek nebude nic moc a věřím tomu, že kdyby postoupil kdokoliv jiný, tak bude taky svou oblast se ctí reprezentovat. Sice soutěžíme na nižší úrovni, ale i tak se pereme o postup. Třeba i titul Mistr oblasti je pro někoho motivací k občasnému proběhnutí se po lese (vlastně městě).
>PS: Za pár dní máme přebor na klasice ... ;-)
>
>
>
>
>>A co z OM vůbec nepostupovat? Prostě vzít jenom ranking plus divoké karty (snad se nebudou rozdávat nikterak hojně). Argumenty pro postup z OM jsem zaregistroval následující:
>>1) Někdo nemá takovou šanci si vyběhnout rankingové místo, aby postoupil z rankingu, protože je jeho oblast slabší a není v ní rozdělováno tolik bodů. Jenomže - kdo je líný jezdit na celostátní závody, kde je bodů o něco víc, tak nemá na celostátním závodě MČR taky co dělat.
>>2) Postup z OM umožní i slabším oblastem, aby měly na MČR svého zástupce. Ale proč? Ať si raději vychovají opravdu kvalitního běžce a pak s ním mohou dělat parádu. Takhle stejně všichni ví, že ten "odpad na chvostu", který dostal naloženo 5 minut na elitní trať prostě nepatří. Dost mi to připomíná eurokvóty na všechno. Už jenom chybí, aby se rozhodlo, že každá oblast musí mít na MČR poměrné zastoupení vzhledem ke své početnosti členů, anebo ještě lépe, aby měly všechny stejný počet zástupců.
>>3) Když se mi systém nelíbí, tak prý mohu přestoupit do jiné oblasti, kde mám větší šanci na postup. Prý mi to ale asi nebude stát za to. Ano, i to jsem se dočetl/dozvěděl. To snad ani nemá cenu komentovat.
>>4) Když už je někdo Mistr oblasti, tak jako jeho "ocenění" je i pozvánka mezi elitu na MČR, aby jeho titul měl nějakou vážnost. A vůbec nevadí, že se stal Mistrem až poté, co se před ním odřadilo několik dalších závodníků, kteří se šli jenom proklusnout na hezké závody. Opět mi to přijde podobné, jako když se v oblasti třeba běhají paralelně kategorie A a C. V áčkách běhají ti, co na to mají a v céčkách ti, kteří se chtějí počítat do žebříčku. Sice kdyby kdokoliv z kategorie A zaběhl v C, tak tam většině naloží strašnou kládu, ale na závěr sezóny se stejně jako nejlepší běžci žebříčku vyhlásí ty lemry z C... ale to už je jiná písnička, protože tady lze semlít cokoliv, ale nevěřím, že by to k nějaké změně. Maximálně se dočkáme interního označení "pozor na ně, chtějí rebelovat" :-)
>>
>>Nejlépe by bylo posunout MČR až na podzim, až bude odběháno několik áčkových sprintů. Stejně v jednom dni volna je otravné hamtat se kvůli dvanácti minutám a třem hodinám karantény až někam na kraj republiky a večer hned zpět - takže by bylo lepší MČR s něčím spojit.
>>
>>Nebo spočítat postup ze závodů minulého roku - tedy jakýsi sprintový miniranking. Ale je fakt, že tyto výsledky už vůbec nemusí být aktuální pro danou sezónu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)