Další SW


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Olda (AOV7700) , posláno: 27.12.2013 10:58:36, z adresy: 178.72.245.111

Díval jsem se na neproprietální programy k mapování a hned ten první v googlu - Open orienteering Mapper (http://sourceforge.net/projects/oorienteering/) se mi celkem líbí.
U větších závdů (B) jsme si vždy nechali zhotovit mapu profíkem, který měl Ocad zakoupen. Dívám se na to ale očima pořadatele KŽ, respektive zimní ligy, kdy mapa vzniká obvykle zapojením členů oddílu spolu se zakoupením vhodných podkladů. Kupovat Ocad je v tomto případě alespoň v případě našeho oddílu nesmyslné, alespoň za současné licenční politiky. Legálně se dá použít Ocad6 (free) ve virtuálním stroji se starými windows, ale to je poněkud krkolomé.
Dobrá je portabilita Win/iOS/Unix, sám používám na notebooku Ubuntu a tak si nestěžuji. Moc jsem Mapper nezkoušel, jen jsem si otevřel ocd mapu, podmítl scan a nakreslil pár čar. Má to dash point, ISOM, ISSOM symboly, a pro oblastňák by to mělo být dostatečné. V budoucnu chce autor přidat port pro Android, tak by se dalo mapovat přímo s tabletem (pokud neprší a vydrží baterie).
Máte zkušenosti s támto, či jinými programy zdarma?



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)