účast - protiargumenty


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 28.8.2013 9:39:55, z adresy: 88.81.82.25

>V některých oblastech jsou veteránské kategorie málo obsazené. Započítávat je jen v některých oblastech by zase bylo lehce diskriminační. A taky se dá těžko odhadovat do budoucna, jaká bude účast - může se zvýšit, ale i snížit. Takže by to bylo celkově dost nespolehlivé.

Měl jsem dojem, že třeba zrovna u nás je to trochu jinak. Tak jsem si hodil do tabulky počty závodníků na letošních hanáckých céčkách a moravských béčkách a můj dojem se víceméně potvrdil.

Srovnání béček s céčky:
1) V kategoriích DH21 bývá na hanáckých céčkových závodech znatelně méně závodníků než na moravských béčkových závodech.
2) Naopak ve veteránských kategoriích bývají hanácké céčkové závody obsazenější než moravské béčkové.

Srovnání v rámci céček:
3) Veteránské kategorie nebývají nijak výrazně méně obsazené než kategorie DH21. Např. v kategorii D35 nikdy nestartovalo méně závodnic než v kategorii D21. Kategorie H21 nebývá o moc obsazenější (přestože v ní startuje hodně veteránů) než kategorie H35.
Kategorie mladších veteránů DH35 - DH45 bývají počty účastníků srovnatelné s kategoriemi DH21 a ani u starších veteránů bývají počty startujících docela slušné.

Zvláště ten třetí argument se mi zdá dost zajímavý. Buď je Hanácká oblast ve srovnání s jinými oblastmi hodně přestárlá, nebo jsou početní poměry hodně podobné ve všech oblastech a tudíž tam, kde bývají malo obsazené veteránské kategorie, budou asi málo obsazené i kategorie DH21.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)