Re: Re: Je to vůbec mistrovství?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 19.6.2013 19:36:41, z adresy: 86.49.84.185

A proč nepoužít 70% symbol? - ano tady je zakopán pes českých mapařů...

Já nemám problém s jistou negeneralizací českých map. Ale velikosti značek souvisí s čitelností. Ano my veteráni máme zaručeno 150% a tady ne. Je to všechno o tom, že mapař sedí u kompjútru a mastí tam objekty, které sice dnes třeba vidí i na ortofotech a laserskenu (tady zaplať, na východ to nedorazilo), ale je to o soudnosti mapařů. Rád si s nimi popovídám. Ostatně byl o tom seminář na Bradech, jen tam všichni nebyli. Závody ale doufám budou ok. Terén krásný i když ne zadara.

Jen tak mimo - žádosti BOR a DKP o 10 na klasice považuji proti tomu za malichernost, i když i tam jde o minimální rozměr objektů. A opravdu generalizace a negeneralizace není jen o podměrečných objektech, tam jsme IOF tlačeni do nekreslení objektů, co se na mapu vejdou i při 100% velikosti značek (neříkám ano/ne).

A taky se mohou vyjádřit závodníci, ne teoretici, co běhali vrcholově před 30 lety. To je problém mnoha mapsřů, ale zase tu už nejsou zástupci klasických technik a propisotů, kde 200% velikost symbolů nikoho nezaskočila. Jen se nevešly 2 krmelce do 30 metrové oplocenky. Nechybělo to nikomu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)