Re: Trochu předčasná jury


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 26.9.2012 10:40:11, z adresy: 193.45.43.33

A neni tohle uz jen dusledek protestu, ktery byl podan dost brzo? Myslim, ze autor onech "nebo" v clanku 26.1 (i vzhledem k definici Jury v pravidlech) se trochu zamotal a mel na mysli spise to, ze protesty vznikaji a podavaji se behem zavodu (resp. po)...

26.1 Protest proti porušení či nedodržení Pravidel během závodu závodníkem nebo pořadateli nebo
proti rozhodnutí hlavního rozhodčího, může podat každý účastník sportovní akce hlavnímu
rozhodčímu, který ho předá k projednání jury. Protest proti porušení či nedodržení Pravidel
během závodu nebo proti rozhodnutí hlavního rozhodčího se podává písemně nejpozději do
jedné hodiny po plánovaném času uzavření cíle.


Uz pred par lety jsem navrhoval, ze je treba resit, jakym zpusobem se projednavaji problemy, ktere vzniknou pred samotnym zavodem. Typicky slo treba o "nahodne" losovani startovky na MCR na dlouhe trati ve Svratce. Byl jsem tehdy odkazan na to, ze svazove organy na to pravomoc nemaji (je to v kompetenci HR, ktery samozrejme sve rozhodnuti malokdy zmeni) a protest pred konanim zavodu resit nelze. Podavat protest na shromazdisti je dle meho nazoru uz pozde, protoze prehmaty (umyslne i neumyslne) lze vetsinou vyresit drive, aby mohli zavodnici absolvovat zavod, ktery vyhovuje pravidlum.

Kazdopadne kazdy konkretni pripad vede ke zlepsovani norem a o naslednem rozhodnuti vychazejiciho ze smyslu preambule pravidel asi neni treba diskutovat.

>Letošní M ČR na klasice má primát v tom, že jmenovalo jury již několik týdnů před závodem (předběžné jemnování není špatně, předpokládaná jury může být v pokynech). Ale skutečné jmenování takto brzo je samozřejmě nesmysl odporující pravidlům, kde je jasně dáno, že jury se určuje ze závodníků přítomných na závodě. Z toho jasně vyplývá, že žádná jury nemá co rozhodovat týdny před konáním závodu.
>
>Přestupek, který rozhodovala jury nerozporuji resp. na vlastní přestupek mám stejný názor. Jen to příslušelo naprosto jiným insitucím a nebyl důvod aby ty pravomocně nerozhodly. Takto se opravdu jeví špatně i rozhodnutí odvolací komise, protože se nepostupuje ve shodě s Pravdly OB.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)