Re: Re: Re: Re: Re: málo mistrovských závodů v OB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: DV , posláno: 31.7.2012 23:33:42, z adresy: 78.102.232.28

I sociolog mel nejakou vyssi matematiku vcetne matematicke analyzy. Ten problem je exponencialne zavisly na poctu tahu a principialne se musi dojit na konec a zpet (A star a jeho modifikace). Tak si nakresli prubeh funkce 2^n. Pak muzes uvazit rychlost svetla c jako limitni rychlost... On neni problem jen v te rychlosti, ale velikosti stavoveho prostoru ulohy.

Spis nez IT je to AI.

>já jsem sociolog, nikoli IT expert, a nechám se rád poučit, ale zde se píše spíše o rychlosti počítačů jako limitujícímu faktoru:
>
>http://en.wikipedia.org/wiki/Solving_chess
>
>V jednom z odkazů dole je i výpočet, že za určitých předpokladů dojde k úplnému vyřešení nejpozději roku 2250.
>
>To jen ukazuje, jaký byl Bobby Fischer futurista, když začal ty standardní šachy vylepšovat už v 80. letech (lidi ho moc rádi neměli, ale myslím, že když se koukneš na tuhle TV show s ním http://www.youtube.com/watch?v=MPlXC3M8hbg a poslechneš tenhle dokument - http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/3612821.mp3, uvidíš, že to špatný člověk nebyl).
>
>
>I orientační běžci by měli více dát na své futuristy.
>
>
>
>
>>>díky počítačům se šachová teorie pro standardní rozestavění figur brutálně naplnila a hra jenom čeká na nasazení nějakého výkonějšího počítače na spočtení ideální partie
>>>
>>
>>tak to si asi hodne dlouho pockame :))), pokud neprijde nejaky genius podobne jako u nas v OB a z hlavy vymysli nejaky heuristicky algoritmus, kterym danou viteznou strategii odhadne. Ono to neni o vykonnosti pocitace, ale o algoritmu prohledavani stavoveho prostoru



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)